SIGURNA OKLADA

U ZMAJEVOM GNIJEZDU SAMO DOMAĆIN POBJEĐUJE U rijetku viđenom nizu Porto 14 utakmica nije primio gol!

Između ostalih, u Ligi prvaka svladali su i klub svojeg bivšeg trenera Mourinha
PORTO, PORTUGAL - OCTOBER 1: General view of the Estadio do Dragao, home of FC Porto taken during the UEFA Champions League group stage match between FC Porto and Club Atletico de Madrid held on October 1, 2013 at the Estadio do Dragao, in Porto, Portugal. (Photo by Miguel Riopa/EuroFootball/Getty Images)
 EuroFootball / Getty Images / 2013 AFP

Nogometaši Porta trenutno uživaju u dugom pobjedničkom nizu na svojem stadionu.

Na Stadionu Dragao (Zmaj u slobodnom prijevodu) Portugalci su pobijedili zadnjih 19 utakmica (!), što uključuje domaća natjecanja, ali i europska. Između ostalih u Ligi prvaka svladali su i klub svojeg bivšeg trenera Mourinha, Chelsea. Istina, Bluesi su neprepoznatljivi ove sezone, ali to ne umanjuje veliku pobjedu Porta.

Prije toga pao je Basel, a u domaćem prvenstvu veliki rivali Sporting i Benfica. Da stvar bude još bolja, u prvenstvu nisu primili ni jedan gol na svojem stadionu u zadnjih 14 utakmica, što je zaista podatak vrijedan divljenja.

Trenutno su u Primiera Ligi na prvom mjestu s pet pobjeda i dva remija u 7 utakmica, a jednaki broj bodova imaju i nogometaši Sportinga. Inače, na stadionu koji prima malo više od 50 000 ljudi, prošle je sezone u portugalskom prvenstvu utakmice Porta pohodilo prosječno 31 847 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 00:24