CHOLO JE PONOVNO USPIO

Tri gola, dva promašena penala i rasplet koji je Guardiolu otjerao u svlačionicu

Bayern
 Matthias Hangst/Bongarts / Bongarts/Getty Images

Atletico je u finalu, osvetio se Bayernu za tragični poraz 1974. Diego Simeone drugi put je uveo crveno-bijele u završni ogled. U Lisabonu 2014. nije imao sreće s Realom, hoće li na istog rivala i u Milanu?

Presudio je jedan bljesak u 53. minuti, briljantna kontra Torresa i egzekutora Griezmanna. I to je bilo to, sve što su gosti napravili, a dovoljno za Guardiolin Bayern koji je skupo platio promašaj Müllera s bijele točke i u dramatičnoj završnici nije uspio zabiti treći gol (2:1).Bayern je bio odlučan, Atletico ništa nije igrao, isključivo čuvao svoj gol, bez kontri, polukontri, bez izalazaka s većim brojem igrača, bunker, najtvrđa i najjednostavnija defenziva, to je sve što je momčad Diega Simeona prezentirala. To nije bila igra Atletica nego “seljačka” obrana.

Zbijeni na svoju polovicu trpjeli su akcije, udarce, povremeno i šanse Bavaraca, i mogli biti jako zadovoljni što u prvom poluvremenu nisu primili više od jednog pogotka. Jer kad u polufinalu Lige prvaka neka momčad u 45 minuta samo u jednoj situaciji suvislije dođe pred vrata rivala, to je mizerija. Trčali su, čak četvorica njihovih igrača bili su na čelu tablice po najvećem broju metara u nogama, međutim atletika im ovaj put nije bila dovoljna. Nisu nalikovali na Atletico iz prvog nego iz drugo poluvremena madridskog sraza, a kad je tako nema te obrane, ma kako kvalitetna bila, koja će svaki put odoljeti. Međutim, u nogomet treba imati i sreće.Bavarci su krenuli napadački, ne i jurišnički, Guardiola je tražio pametnu dominaciju. Zato prvi put ozbiljnije zaprijetio u 14. minuti, prije toga u 6. je Gabi pucao sa tridesetak metara, lako je obranio Neuer. U 12. minuti Douglas Costa je ubacio s desne strane, Lewandowski se bacio za loptom ali nije je dohvatio. U 14. Vidal puca sa tridesetak metara, lopta je prohujala iznad grede. U 15. minuti Gabi je pucao s dvadesetak metara, Neuer je obranio udarac upućen u desni donji kut, i to je bilo sve od gosta do kraja prvih 45 minuta.U 20. minuti super šansa za Lewandowskog, nakon odlične lopte Boatenga iz dubine, Müller se ubacio iza leđa obrane, ali nije pucao nego gurnuo do Lewandowskog koji iz blizine, malo iskosa s lijeve strane šutira, ali Oblak brani. U 24. Ribery silovito tuče s 35 metra, Oblak je odbio loptu, Lewandowski nije uspio odbijanac smjestiti u mrežu. Potom Lahm puca sa 15-16 metara, poludesno, preko gola. I u 31. minuti gol. Augusto je prekršajem zaustavio Alabu na 18 metara, Xabi Alonso je snažno pucao kraj živog zida, lopta je prošla Gimenezu kroz noge, još malo i promijenila pravac i završila u mreži. U 34. minuti je moglo biti 2:0, no Jan Oblak je izvrsno reagirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:47