MOGLO JE I BOLJE...

Tko će sad kad nema Špace Kerumu biti pirja?

Split, 041110. Stadion u Poljudu. Nogometna utakmica 4. kola skupine G Europske lige izmedju HNK Hajduka i ruskog FC Zenita.Na slici: slavlje strijelca za Zenit Ionova uz njega Ivica Krizanac.Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunovic / CROPIX

Split je spašen, a pregažen i spaljen je Hajduk. I nisu to uradili Srbi, koji su nam uvijek krivi za sve, pa i po novinama paničarimo već unaprijed, nego jedna sasvim obična, civilizirana profesionalna ruska mašina, koja se oslanja na znanje, a ne na petparačko pumpanje senzacije.

Iako je točno da je Zenit za Hajduk nedostižna razlika u klasi, ipak ni prvi, a ni ovaj uzvratni meč nije otkrio nikakve natprirodne genijalnosti kod Rusa. Hajduka su rutinski pretrčali, a uigranošću skršili dodavanjem iz prve kao najjednostavnijom verzijom virtuoznosti.

Jer u oba susreta Hajduk je na startu ostavljao dojam da bi se nekako ipak mogao provući, ali u tom uigranom ruskom fliperu hajdukovci su sve manje znali gdje im je glava, pa su se i sudarali na zadacima što se lijepo vidjelo kod prvog jedanaesterca kad Buljat nije vidio da pristiže Maloča, no ni to zapravo nije bitno…

Bitno je da sad igrači Hajduka mogu samoinicijativno kod predsjednika Svaguše pa neka se žale da im ni Vučević ne da napadati i davati golove. Njihov Zenit viđen je jučer u Poljudu, Ibričića i Anasa Sharbinija bio je pun šesnaesterac, ali - Hajdukov. Poklepović ih ovaj put nije mogao natjerati na obranu. Uradili su to Rusi svojom trkom odrađujući svoj biznis za 20 puta bogatiji klub. Zato i mogu s rezervnim timom prošetati kroz Split.

Slaba je utjeha što će svi žaliti da Hajduk od početka nije zaigrao kao u finišu stigavši na 2:3, jer u tom buđenju domaćina presudni udjel je sigurno usnulost gosta na 3:0 vodstvu. Treba biti realan. Pritisnut višegodišnjim dugovima i stihijskom nabavom nepotrebnih igrača, Hajduk je morao ove sezone u oštru selekciju tako da je nakon furioznog starta ubrzo spao na realnost i smjena Poklepovića bila je potpuno nepotrebna, tako da sad slijedi još teži pad jer nema ni Poklepovića, ni trenera, a remeti se i Vučevićev projekt budućnosti u nogometnoj školi. Eto kako samo jedna nesmotrenost u vođenju kluba može izazvati potpuni kaos.

Iskusni Kerum poduzetničkoga nosa zato je i uletio u klub nanjušivši da se sve ruši, ali kako sad preko noći naći pravu pirju da se bačve pune problema pretoči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:27