SLAVENU PETARDA

TIJEK SUSRETA: Hajdukova rapsodija pod Poklepovićevim vodstvom

Bijeli su igrali na pobjedu, ništa drugo se ne bi priznajlo. Možda je to bio pritisak, ali svaka velika momčad mora biti sposobna nositi se s time
 Ante Čizmić / Cropix

ZAGREB - Poljud je dočekao prvu utakmicu svog voljenog Hajduka i to protiv respektabilnog protivnika, Slaven Belupa. Bit će to ujedno pravi test za bijele, koji u pripremnim utakmicama nisu oduševili, promijenili su trenera Reju, a novi trener Stanko Poklepović još traži prvu postavu.

No dolazi mu u goste njegov učenik Zlatko Dalić, kojeg je upravo Špaco svemu podučio. Svakako će biti zanimljiv i taj trenerski dvoboj, ali samo nogometnim stručnjacima. Ljubitelji nogometa će ipak više biti zaintersirani za ono na nogometnom travnjaku. Može li Hajduk bez Reje pobijediti Slaven bez Vručine?

Realno je kazati da može, bez obzira što su Koprivničani neugodni Splićanima. Naime, domaći teren je cijele ove sezone veliki prijatelj svakom Slavenovom protivniku. Pa ako su mogli pobjeđivati manje respektabilni klubovi kako ne bi mogao jedan veliki Hajduk, koji će pratiti prilično dobro ispunjen Poljud.

Tijek susreta možete u tekstualnom prijenosu pratiti uživo ovdje na portalu Jutarnji.hr.

Prva HNL, 18. kolo:



Tijek susreta:

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 5-0 (0-0) (Andrić 48', Tomasov 53', Vukušić 64', Strinić 73', Cernat 82')

Kraj susreta.

89. min: Cernat je maestralno proigrao Ahmada Sharbinija, koji neshvatljivo loše puca u trenutku dok je bio oči u oči s Rodićem. Promašio je cijela vrata.

82. min: GOL! Nova sjajna akcija Hajduka i novi pogodak, koji postiže Cernat, igrač koji je ušao u igru tri minute ranije.

73. min: GOL! Gdje je bio ovaj Hajduk u prvom dijelu? Strinić je završio sjajnu akciju i bijeli vode 4-0!

70. min: Anas Sharbini je pokušao s lijeve strane desnom nogom, ali lopta je prohujala iznad gola.

64. min: GOL! Nova pogreška Rodića, ovoga puta teža nego prethodna, ali s jednakim epilogom - pogotkom Hajduka. Ovoga puta zabio je 18-godišnji Vukušić, koji je time opravdao povjerenje trenera Poklepovića.

53. min: GOL! Nije posustao Hajduk, nastavio je pritisak i dočekao pogrešku Rodića, koju kažnjava Tomasov, svojim prvim pogotkom za Hajduk u prvenstvu!

48. min: GOL! Marčić gubi loptu, a Ibričić sjajno upošljava Andrića koji silovitim udarcem dovodi Hajduk u vodstvo!

46. min: Hajduk je krenuo žestoko, očito su ih motivirali zvižduci.

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog dijela.

39. min: Tomasov pokušava uzvratiti, ali se spetljao i krenuli su zvižduci.

38. min: Posavec je izveo za vratara neugodan slobodni udarac, Kokalović je loptu na putu prema mreži skrenuo, ali Subašić odlično brani!

36. min: Marac je krivo procijenio jednu dubinsku loptu i Tomasov se našao sam pred Rodićem, ali umjesto unutarnjeg gađa vanjski dio mreže.

26. min: Vukušić nije uspio spretnije reagirati nakon jednog ubačaja i ostao je prekratak pred vratima Slavena.

21. min: Slaven Belupo je preko Posavca kreirao sjajnu priliku, ali Subašić brani!

10. min: Koprivničani su uspjeli primiriti Hajduk, ali praktički nisu prešli na njihovu polovicu.

5. min: Hajduk je krenuo očekivano ofenzivno, a prvu veću priliku propustio Tomasov, pucao je preko gola. Strinić je pak najbolji pojedinac ovog dijela susreta.

Susret je počeo.

HAJDUK: Subašić, Rubil, J.Buljat, Maloča, Strinić, Tomasov, Skoko, Andrić, An. Sharbini, Ibričić (cernat od 79.), Vukušić (Ah. Sharbini od 75.). Trener: Zlatko Dalić.

SLAVEN BELUPO: S.Rodić, Marčić, Kokalović, Rogulj, Maras, Nynkeu, Purić, Posavec, Čaval (Mujanović od 60.),Vojnović, Tepurić (Jurić od 78.). Trener: Stanko Poklepović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 16:32