LJETNA OČEKIVANJA

Terry i Maradona optimisti uoči Svjetskog prvenstva

'Znamo da smo sposobni biti na razini naših povijesno uspješnih rezultata'
 Reuters

Kapetan engleske nogometne reprezentacije John Terry smatra da je vrlo važno pobjedom startati na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici sljedeće godine.

Preciznije to znači da će Englezi tražiti pobjedu u prvoj utakmici skupine C protiv Sjedinjenih Američkih Država. Tom bi pobjedom, kazuje Terry, zasigurno bio olakšan put njegovim suigračima koje u istoj skupini još očekuju ogledi protiv Alžira i Slovenije.

- Gledao sam ždrijebanje skupina sa suigračima iz Chelseaja i reprezentacije, Frankom Lampardom, Joeom Coleom i Ashleyjem Coleom u autobusu na putu prema hotelu u Manchesteru - veli Terry kojeg, kao i suigrače, očekuje susret 15. kola Premier lige kod Manchester Cityja.

- Poznajemo dvije reprezentacije, SAD i Sloveniju. Njihova nam je igra znana što će nam, nadam se, pomoći u pripremi za te susrete. Protiv Alžira nikada nismo igrali, ali znamo da su se na SP kvalificirali kroz dokvalifikacije u utakmicama protiv Egipta.

- Važno će biti pobijediti u prvoj utakmici, ne samo nama već svakoj reprezentaciji. Dobar start mnogo toga olakšava - zaključuje Terry.

Maradonino priopćenje nakon izvlačenja skupina

- Na Svjetskom prvenstvu su najbolje reprezentacije svijeta. Nema lakih suparnika. Imamo povjerenje u naše nogometaše. Znamo da smo sposobni biti na razini naših povijesno uspješnih rezultata. Optimistični smo.

Zanimljivo je da je Maradonina momčad za suparnike dobila dvije reprezentacije protiv kojih je Maradona igrao u dresu "gauča" na SP-u u Sjedinjenim Državama 1994. godine. Grke su svladali 4-0, a treći pogodak zabio je upravo Maradona. Nigeriju su pak svladali 2-1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 13:43