ŠTO ĆE REĆI MALEŠ?

Tavria nudi za Vukušića 2.2 milijuna eura

Za Antu Vukušića postoji interes iz Ukrajine, a iznos koji se u kuloarima spominje je 3,2 milijuna eura. Po pisanju nekih ukrajinskih medija za mladog splitskog napadača zainteresiran je tamošnji prvoligaš Tavria iz Simferopolja. Maleš je nedavno za vrijeme boravka Hajduka na pripremama u Turskoj izjavio kako neće prodavati najboljeg igrača ‘bijelih’ pod svaku cijenu, no s druge strane klupska blagajna je prazna.

Kako bi 70 posto od eventualnog transfera pripalo klubu, a 30 igraču, u ovom slučaju bi Hajduk mogao inkasirati preko 2,2 milijuna eura. Tavria je ipak klub skromnijih financijskih mogućnosti od Dnjipra i kijevskog Dinama koji su također pokazivali interes za Vukušića, koji nije poznat po tome da plaća ovako visoke odštete za igrače. Primjerice ljetos je Hajduku za Marina Ljubičića plaćeno samo 200 tisuća eura odštete.

A Marko Bencun drugi dio prvenstva odradit će na posudbi u Dugopolju. Prvi dio sezone Bencun je bio na posudbi u Primorcu 1929, a nakon što je prošao pripreme s Hajdukom u turskoj Antalyji 20-godišnji veznjak/napadač na kaljenje će u redove lidera druge lige.

U posljednje vrijeme suradnja Hajduka i Dugopolja je na visokoj razini, trojica igrača iz veznog reda ove zime su vraćena s posudbe iz Dugopolja u Hajduk, Franko Andrijašević, Mijo Caktaš i Jure Obšivač, dok su uz Bencuna s Poljuda na posudbu na Sportski centar Hrvatskih vitezova već otišli Steven Luštica i Mate Paponja.

Inače, pored njih trojice Dugopolje je nakon arbitraže s klubom pojačao i bivši član Šibenika Ivan Medvid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 20:19