PRONAŠLI RJEŠENJE

Svaguša: Premirat ćemo pobjede i trofeje

Zadar, 051209.Stadion Stanovi.17.kolo 1HNL izmedju NK Zadar - NK Hajduk.Na fotografiji: Edoardo Reja trener NK Hajduk.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

SPLIT - Pred vratima njegove kancelarije gužva je kao u liječničkoj ordinaciji. Joško Svaguša svakodnevno obavi na desetke razgovora. U petak popodne, između posjeta Tomislava Ivića i finalizacije dogovora s Goranom Rubilom oko produženja ugovora, ipak smo uspjeli s njim porazgovarati.

• O čemu ste razgovarali s Ivićem? - bilo je prvo pitanje.

- Ivića sam prvog nazvao kada sam došao u klub. Izuzetno ga cijenim, a svaki njegov savjet, mišljenje i ideju prihvaćam. O angažmanu mi je teško govoriti jer šjor Ivan trenutačno ima lakših zdravstvenih problema, muči ga živac u nozi. Ali kad ozdravi opet ćemo se naći i razgovarati... - kaže Svaguša.

• Kako teku pregovori s igračima od kojih ste tražili smanjenje ugovora?

- Dogovorit ćemo se na obostranu korist. Igrači moraju shvatiti da moramo srezati troškove u realne okvire. Ne prijeti nam stečaj, ali sve je teže pronaći novac. Primanja ćemo vezati uz rezultate, premirat ćemo pobjede i osvajanje trofeja.

• Što ako pojedini igrači ipak ne pristanu? Znači li to da ih nećete voditi na pripreme u Španjolsku?

- Ne, nema šanse. To su igrači koji su važni za momčad. Ništa nećemo činiti što bi moglo ugroziti pripreme i planove našeg trenera Reje.

• Ipak ste napravili pritisak na M. Buljata i Jerteca?

- Nismo imali drugih termina - pokušao je Svaguša banalizirati činjenicu da su trenirali u ranu zoru.

- Njihovi ugovori su preveliki za ono što daju. Nudili smo im papire uz otpremninu, ali nisu pristali. Spremni smo pomoći im da pronađu klub. Nikome ne odgovara ovakva situacija. Obojica su mladi, ne misli valjda Jertec sa 24 godine na ovakav način završiti karijeru.

• Jeste li postavili rok za rješavanje igračkog kadra?

- Do 31. siječnja. Znam da je ovaj rez bolan, ali jednom ga je trebalo napraviti za boljitak Hajduka.

• Veliku medijsku pozornost izazvali su mladi Novak i Zulim koji su priključeni prvoj momčad. O čemu se tu radi? Spekulira se o protekciji na račun utjecaja njihovih roditelja, rodbine, poznanika?

- Ja nisam potpisao ugovore s tim mladićima. Ali oni su igrači Hajduka i moramo ih isprobati, vidjeti imaju li kvalitetu ili ne. Ako su kvalitetni ostat će, a u suprotnom idu dalje...

• No izravno je narušen autoritet šefa omladinske škole Gorana Vučevića koji predlaže mlade igrače? Jeste li zadovoljni s njegovim radom?

- Pitajte Vučevića jesam li ga ikada zvao oko nekog igrača. Nisam nikada. S Vučevićem i njegovim timom sam izuzetno zadovoljan i oni će imati svu podršku. Taj segment kluba smatram najvažnijim za budućnost. U Rejinom kadru već imamo osmoricu igrača koji su mlađi od 22 godine. Fokusirat ćemo se na rad s mladima.

• Ali Hajduk na Poljudu nema prave uvjete za rad omladinske škole?

- Zato smo ostvarili suradnju s Mosorom, a u Žrnovnici ćemo izgraditi kamp Hajduka, uz dva postojeća terena, sagradit ćemo još dva igrališta, hotel i sve prateće sadržaje.

• Kako se nositi s Dinamom kad Mamić i stopere prodaje za deset milijuna eura?

- Mamić je posložio stvari u Dinamu, ali on ima kontinuitet višegodišnjeg rada. Mi smo tek šest mjeseci u Hajduku. Ali imamo viziju ulaganja u omladinsku školu i proizvodnju igrača. Baš zato inzistiramo na izgradnji kampa i novac od prodaje igrača investirat ćemo u razvoj. Zaradit ćemo na Anasu Sharbiniju, Tomasovu, Striniću i ostalima. Na proljeće moramo biti drugi i osvojiti Kup. Ne bojim se Dinama u polufinalu, pokazali smo kako ih možemo pobijediti.

Hrvoje Vejić ne ide s Hajdukom u Španjolsku

Hrvoje Vejić neće s Hajdukom na pripreme u Španjolsku, a razlog je njegovo nepristajanje na ponudu kluba o smanjenju plaće!

Vijest je neočekivana, šokantna, posebno u svjetlu činjenice da smo iz Hajduka, od predsjednika Svaguše nadalje slušali uvjeravanja da će se pozitivno riješiti pregovori s najskupljim igračima. No nakon dvije runde pregovora, 32-godišnji Vejić, jedan od najiskusnijih igrača Hajduka, nije pristao da mu se smanji ugovor za 30 posto (sa 350.000 na 250.000 eura) pa su čelnici kluba povukli oštar potez - odlučili su Vejića skinuti s liste putnika za Španjolsku. Umjesto njega, pozvat će Jonjića iz Zadra. Vejić je otpisan, gurnut je u status M. Buljata, Jerteca i društva. Sa strepnjom se sad čekaju rezultati pregovora s braćom Sharbini, Šerićem, Andrićem, Cernatom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 22:43