SUDIO AJAX-JUVE

Sudac Ivan Bebek u Gazzetti dobio 5,5, Grgecu 6

Juventus' Hasan Salihamidzic (R) is sent off by referee Ivan Bebek (L) during their Europa League soccer match against Ajax Amsterdam in Amsterdam February 18, 2010. REUTERS/Michael Kooren (NETHERLANDS - Tags: SPORT SOCCER)
 Reuters

ZAGREB - Stroga La Gazzetta dello Sport ocijenila je trojicu od šestorice hrvatskih sudaca utakmice Ajax - Juventus 1-2.

Glavni, Ivan Bebek, koji je podijelio šest žutih i jedan crveni karton na utakmici sa samo 18 prekršaja (11-7), ocijenjen je sa 5,5, prvi mu pomoćnik Petrović sa 5, a drugi, Grgec iz Bistre, sa 6. Bebeku, koji je opet sudio bebekovski teatralno i pretjerano udžbenički, s premalo osjećaja za kontekst igre, najveća je pogreška nedosuđeni 11-erac nad Suarezom ( Chiellini) i prestrogi žuti Sulejmaniju zbog simuliranja, a kaže se i da ga je “izdao pomoćnik”, sudeći po ocjeni, misli se na prvog linijskog, Tomislava Petrovića.

Inače, četvrti sudac bio je Vučemilović, a iza vrata su bili Strahonja i Batinić. Jednom je baš Strahonja upozorio Bebeka da je Zebina igrao rukom, i to izvan 16-erca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:29