PORASLI APETITI

Stanko Poklepović ne priznaje umor, juriša se na tri fronte!

Zgusnuti ritam Hajduku je svaka utakmica imperativ. Cilj je naslov u prvenstvu, ne žele se odreći ni Kupa, a Europa je ‘bonus’
 Duje Klaric / CROPIX / CROPIX

SPLIT - Splićani drže lidersku poziciju u HNL-u, a izborili su i plasman u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa. U sezoni u kojoj će proslaviti stoti rođendan Hajduk juriša na sve tri fronte.

Najveće stvari napravio je u Europi, gdje je prošao dva kvalifikacijska kola, a sada je upisao prvu pobjedu u grupi. Sa svakim novim uspjehom apetiti rastu.

Plasman u šesnaestinu finala europskog natjecanja predstavljao bi pravu senzaciju, ali zar nije već senzacija i sama činjenica da Hajduk igra ozbiljnu rolu u Europi nakon punih 16 godina...

Ključno je pitanje može li Hajdukov igrački kadar izdržati taj zahtjevni, zgusnuti ritam utakmica u kojem je svaka sljedeća najvažnija. Imperativ je postavljen u domaćem prvenstvu, Hajduk želi biti prvak Hrvatske, ali ne želi se odreći ni Kupa, dok je Europa svojevrsna nagrada i najbolji izlog za igrače.

Ibričić je odigrao sve dosad

Stanko Poklepović kaže da ne priznaje umor kao opravdanje niti najavljuje velike promjene u sastavu uoči gostovanja u Karlovcu, nakon čega će uslijediti pauza zbog utakmica reprezentacije.

Kod Poklepovića nema “turnovera”, ne može sebi priuštiti da mu jedna momčad igra u prvenstvu, a druga u Europi. Trener Hajduka nema tako dugačku klupu da bi s pričuvama mogao ostvarivati zacrtane ambicije.

Kod Poklepovića pauziraju samo oni koji su ozlijeđeni (poput Andrića) ili oni koji su suspendirani zbog kartona ( An. Sharbini ne može igrati protiv Karlovca).

- Igrači su profesionalci, to je njihov posao. Oni najbolje moraju znati kako se čuvati i kako regenerirati snagu nakon velikog trošenja. Sada im je bio nužan odmor od 72 sata. Ušli smo u žrvanj natjecanja koji moramo izdržati. Ne mogu raditi velike promjene oko sastava kad uvijek moram tražiti najbolja rješenja. U pauzama možemo napraviti neko osvježenje, ali opet neću imati kompletnu momčad na okupu - objašnjava Poklepović.

Rekorder po broju nastupa je Senijad Ibričić koji je odigrao svih 17 utakmica u ovoj sezoni (9 u prvenstvu, 1 u Kupu, 1 u Superkupu te 6 u Euroligi).

Ibro stalno igra i puno se troši. Kad je pauza u prvenstvu, on je s reprezentacijom BiH. Predah mu je nužan jer teško je očekivati da može u takvom ritmu stalno igrati na visokoj razini.

Među igračima koji igraju svaku utakmicu su Maloča, J. Buljat, Tomasov i An. Sharbini koji su odigrali 16 utakmica, a isti broj nastupa ima i Oremuš koji je u zadnje vrijeme izgubio poziciju među 11, ali redovito ulazi s klupe za pričuve. Evo broja nastupa i ostalih: Brkljača (15), Subašić i Vukušić (14), Strinić i Vejić (13)...

Protiv Karlovca bez Anasa

Nakon pauze Hajduk će od 16. listopada krenuti u ludi ritam u kojem bi trebao odigrati čak devet utakmica u nepunih mjesec dana. Nova utakmica svaka tri, četiri dana. Bit će to pravi test fizičke i psihičke izdržljivosti Poklepovićeve momčadi.

Fokus će biti na domaćem prvenstvu i Kupu jer u tom razdoblju u Europi Hajduk igra dvije utakmice sa Zenitom u kojima objektivno nema velike šanse.

Njegovu europsku sudbinu odredit će utakmice s AEK-om na Poljudu 1. prosinca te Anderlechtom u Bruxellesu 16. prosinca.

Hajduk prije pauze mora odigrati utakmicu protiv Karlovca od kojeg je lani izgubio.

Trener Stanko Poklepović najavljuje da ga može zadovoljiti samo pobjeda, a bez Anasa Sharbinija koji odrađuje kaznu zbog crvenog kartona s Kantride i vjerojatno Subašića koji će dobiti poštedu očekuje se sljedeći sastav: Radošević - Maloča, Vejić, J. Buljat, Strinić - M. Ljubičić, Brkljača, Bulku, Ibričić - Čop, Vukušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 11:22