PAR DANA ODMORA

Srna zaradio potres mozga: Preplašio sam se i tražio izmjenu!

 Robert Belošević/CROPIX

Lakši potres mozga razlog je izlaska Darija Srne iz igre u 39. minuti gostujućeg dvoboja njegova Šahtara kod Karpatija iz Ljviva u srazu 25. kola ukrajinskoga nogometnog prvenstva.

- Od početka utakmice osjećao sam se loše. Vratio sam u jednom trenutku glavom loptu unatrag golmanu Pjatovu i osjetio zamračenje pred očima. Odjednom sam Pjatova vidio dvostruko, a nakon toga više niti njega, niti loptu. Preplašio sam se i zatražio izmjenu – rekao je kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije za službene internetske stranice svog kluba, čiji su djelatnici u večernjim satima četvrtka i dopodnevnim petka bili zasuti telefonskim pozivima i elektroničkim porukama zabrinutih navijača.

Nakon utakmice, koja je završila pobjedom Šahtara 2-0, Srnu su odveli na pregled u bolnicu:

- Da, pregledali su me klupski liječnici još u svlačionici, nakon čega su me odveli u lokalnu bolnicu. Prošao sam kompletne pretrage, dijagnoza je lakši potres mozga.

- Liječnička je preporuka nekoliko dana odmora od bilo kakvih fizičkih aktivnosti. No, oporavit ću se vrlo brzo. Prenesite navijačima da sam im zahvalan na njihovoj brizi i podršci. Neka se ne brinu, uskoro ću opet probijati po desnom boku.

Svaku, pa i minimalnu zabrinutost za Darijevo zdravlje također je izrazio klupski liječnik, dr. Artur Gluščenko, koji je kazao da Srni treba samo dan do dva dobrog odmora.

- Sve u svemu, nije se dogodilo ništa strašno. Darijo će živjeti! - šaljivo je reagirao Gluščenko.

Srna neće kandidirati za dvoboj 26. kola Premier lige, koji Šahtar u subotu u Donjecku igra protiv Zakarpatije iz Uzgoroda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 18:25