JE LI REALNO?

SRBIJA DOBIVA NACIONALNI STADION? Vučić obećao 150 milijuna eura za 'najbolji stadion u regiji'!

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić precizirao je točnu cifru eventualnog pothvata Vučiću - za stadion bi trebalo oko 250 milijuna eura
BELGRADE, SERBIA - APRIL 26: General view of Partizan Belgrade stadium before the Serbian football super-league match between Partizan and Crvena Zvezda at the Partizan Stadium on April 26, 2014 in Belgrade. (Photo by Pedja Milosavljevic/EuroFootball/Getty Images)
 EuroFootball / Getty Images / 2014 AFP

Nogometaši Srbije dramatično su u Elbasanu pobijedili Albaniju 2:0, a jedan od prvih čestitara bio je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

No, osim pohvala i lijepih želja, Vučić je naizgled obećao veliko ulaganje u nacionalni stadion za nogometnu reprezentaciju Srbije (s obzirom na megalomanski Beograd na vodi, nisu mu takva obećanja strana).

On je na pitanje reprezentativca Nemanje Matića o novom stadionu rekao da je spreman odobriti ulaganje države u sljedeće tri godine od čak 150 milijuna eura, piše portal B92 .

- 'Ne znam može li se preurediti Zvezdin ili Partizanov stadion, ali tu bi bilo svađe. Tih 150 milijuna eura bilo bi dobro trošenje novca i ne bi bilo bacanje para - rekao je Vučić novinarima u Staroj Pazovi.

Štoviše, Vučić je dodao da taj stadion mora imati kapacitet između 50 i 60 tisuća ljudi te da mora biti 'najbolji u regiji'.

Predsjednik Nogometnog saveza Srbije Tomislav Karadžić precizirao je točnu cifru eventualnog pothvata Vučiću - za stadion bi trebalo oko 250 milijuna eura, a FIFA i UEFA bi mogle sudjelovati s 15 milijuna eura u projektu.

U videu ispod pogledajte jednu od prijašnjih ideja za obnovu Marakane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 23:49