'DINAMO JE PRVAK'

Špaco: Radim kao da ću ostati, ali odluka nije moja!

Naravno da sam zainteresiran biti trener Hajduka i u sljedećoj sezoni. Da nemam ambicije, želju i da se ne osjećam sposobnim, ne bih se ni vraćao u Hajduk
 Vladimir Dugandžić / Cropix

SPLIT - Hajduk dočekuje derbi s Dinamom, ali je glavni ulog na utakmici koja je igra četiri dana kasnije u Šibeniku. Dinamo je meč za prestiž, a revanš Kupa donosi trofej.

Utakmica u Šibeniku odredit će mnoge stvari u Hajduku. Osvajanje trofeja bit će utjeha u ovoj sezoni koja je prošla uz brojne turbulencije i loše rezultatske faze. No, ako Hajduk na kraju osvoji trofej, sezona neće biti ocijenjena neuspješnom. A u tom slučaju trener Stanko Poklepović utvrdit će svoju poziciju.

Drugim riječima, Špaco će prisiliti predsjednika Svagušu i šefa struke Šurjaka da aktiviraju aneks iz njegova ugovora koji je potpisao zimus. Poklepović je potpisao da će voditi Hajduk do ljeta, ali s opcijom da se suradnja produlji i na sljedeću sezonu.

- Naravno da sam zainteresiran biti trener Hajduka i u sljedećoj sezoni. Da nemam ambiciju, želju i da se ne osjećam sposobnim, ne bih ni prošle zime prihvatio poziv Hajduka - kaže Poklepović.

S čelnicima kluba Poklepović još nije razgovarao na tu temu. Očito da predsjednik Joško Svaguša još kalkulira iako je zadovoljan rezultatskim učinkom i Poklepovića čeka rasplet sezone za konačnu odluku. Jedno je sigurno - rezultat u Kupu usmjerit će stvari oko izbora trenera Hajduka za sljedeću sezonu.

- Zajedno sa svojim suradnicima iz trenerskog stožera pripremio sam sve što je potrebno, ocjene, preporuke te plan aktivnosti, i sve ću predati klupskim čelnicima koji odlučuju. Radimo kao da ćemo ostati i sljedeće sezone, to želimo, ali odluka nije na nama - kaže Poklepović.

Neka Mamić naručuje muziku jer Dinamo će sigurno biti prvak

Poklepoviću kao da ne smeta što se u Maksimiru priprema fešta za prvaka.

- Živimo u demokratskom društvu, gdje svatko ima pravo raditi što ga je volja. Neka Mamić naručuje muziku, sigurno će se veseliti. Dinamo će sigurno biti prvi. Ali pustimo da se odigra ta utakmica, možda odgodimo tu formalnost za još jedno kolo.

Jasno je da trener Hajduka više razmišlja o Šibeniku.

- Šibenik je utakmica za povijest. A derbi je uvijek meč s posebnim nabojem. Očekujem vitešku, sportsku borbu i da dokažemo da imamo vrijednost. Pripremit ćemo sve da odigramo dobru utakmicu i da ostvarimo pozitivan rezultat. Naravno, koliko to bude u našoj moći u ovom trenutku, jer igrači su na kraju sezone pomalo istrošeni i pod velikim pritiskom. Pozitivna je stvar što sam od mojeg prethodnika Edoarda Reje naslijedio izvrsno pripremljenu momčad koja je pokazala da može izdržati utakmice u visokom ritmu. Nažalost, naša igra nije na razini na kojoj bismo željeli, ali postigli smo rezultat i to nas drži u pozitivi.

Do derbija još ima dovoljno vremena da se Poklepović odluči za sastav, a moguće je da neke važne adute ostavi u rezervi.





Poklepović: Mourinho je genij defenzive, a meni zamjeraju da sam dekadentan

Utakmica Barcelone i Intera na Camp Nou isprovocirala je Poklepovića da ponudi svoja razmišljanja. Čak je i usporedio taj meč s nedavnim derbijem Dinama i Hajduka koji je odigran na Maksimiru.

- Vidjeli smo utakmicu koja je odigrana u fantastičnom ambijentu, ali nije bilo igre. Uz posjed lopte 74-26 u korist Barcelone, bez zamjerke na tehničku i taktičku izvedbu, od momčadi koje su vrh Europe očekivao sam nešto više. Inter je prošao u finale i zbog toga svi komplimenti treneru Mourinhu, ali treba priznati da njegova momčad nije prošla centar, nisu došli u situaciju za gol. Unatoč prolazu, ne zaslužuju pozitivnu ocjenu. Smeta me ta percepcija koja se stvara u javnosti jer kad Mourinho stavi Eto’oa na beka, onda je to genijalan taktički potez, a kad sam ja stavio Vukušića na tu poziciju, onda se na mene navali drvlje i kamenje i proziva me se zbog dekadentnog nogometa.

Hajduk: Subašić - Oremuš, Pandža, J. Buljat, Strinić - Andrić, M. Ljubičić - Vukušić, Cernat, Tičinović - Ibričić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 09:49