MANCHESTER U PLAVOM

SMALLING ŠOKIRAO VAN GAALA 'Ne razumijem ga... Ono što je napravio je bilo - jako glupo!'

 getty images

Louis van Gaal nastavio je tamo gdje je Alex Ferguson počeo, a David Moyes stao. Aktualni nogometni vladar Manchestera nakon 168. derbija i dalje je City , koji je protiv Uniteda upisao i četvrtu uzastopnu pobjedu. Takva se serija ne pamti 44 godine..

- Naravno da je bilo teško, derbiji su posebne utakmice. Do kraja je ostalo još 28 utakmica, što je mnogo bodova. Nitko ne može znati što će se dogoditi, ali mi ćemo nastaviti pokušavati obraniti našu titulu - rekao je menadžer pobjedničke momčadi Manuel Pellegrini.

I Van Gaal i Pellegrini imali su kadrovskih problema. Domaćin je bio bez Davida Silve, a na zagrijavanju se ozlijedio i Aleksandar Kolarov. Kod gostiju je Antonio Valencia morao na za njega neprirodno mjesto desnog beka umjesto Rafaela, nije bilo ni ozlijeđenog Radamela Falcaa. No rak-rana nizozemskog trenera ostala je ista. Očajne igre stopera jednostavno uništavaju United. Ovoga puta tragičar je bio Chris Smalling, koji će 168. derbi dugo pamtiti. U 31. minuti dobio je prvi žuti karton zbog ometanja vratara Joea Harta, a sedam minuta kasnije drugi zbog prekršaja na Jamesu Milneru.

- U derbiju morate biti jako pažljivi i kao igrač morate kontrolirati svoju agresiju. Drugi žuti karton je glupi žuti karton - dodatno je Van Gaal ponizio svog defenzivca, no potpuno se može razumijeti pobješnjela reakcija menadžera gostiju.

- Dokazali smo da imamo snažnu momčad. Nakon poraza od Newcastlea u Liga kupu morali smo se dići i to smo protiv Uniteda i napravili - kazao je 31-godišnji veznjak iz Obale Bjelokosti Yaya Toure.

Rojo dislocirao rame

Branič Manchester Uniteda i argentinske nogometne reprezentacije Marcos Rojo dislocirao je rame tijekom nedjeljnog gradskog derbija protiv Manchester Cityja potvrdio je menadžer Uniteda Louis van Gaal.

"Trenutačno ne znamo koliko dugo će izbivati, za to ćemo morati pričekati sutrašnji dan. No, sigurno neće igrati protiv Crystal Palacea u sljedećem kolu", rekao je Van Gaal.

Rojo se ozlijedio u 53. minuti kada je nakon jednog duela nezgodno prizeljio, te ga je zamijeniti morao mladi Paddy McNair. Deset minuta potom Sergio Aguero postigao je jedini pogodak na utakmici kojim je donio pobjedu Cityju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 13:40