MRTVA UTRKA

Sir Alex hladi šampanjac dok četvorica trenera čekaju otkaz

Ancelotti, Hodgson, Houllier i Grant strahuju za posao na Otoku
Manchester United manager Sir Alex Ferguson celebrates with the trophy after his team beat Aston Villa 2-1 to win the 2010 Carling Cup Final at Wembley, in north London, on February 28, 2010. AFP PHOTO/CARL DE SOUZA
 AFP

ZAGREB - U srijedu 5. siječnja je sir Alex gledao iz fotelje kako bodove prosipaju Arsenal, Chelsea, Manchester City, Tottenham...

Skupinom hodajućih mrtvaca engleski tabloidi prozvali su četvoricu premierligaških menadžera koji su u srijedu pretrpjeli nove teške udarce. Carlo Ancelotti i Roy Hodgson već neko vrijeme plešu na rubu otkaza, a sada im se pridružio Gerrard Houllier čiji je tromjesečni preporod gurnuo Aston Villu u zonu ispadanja, dok je Avram Grant praktično prekrižen u West Hamu nakon petice na gostovanju kod Newcastlea.

Branitelj naslova Ancelotti u posljednjih 11 utakmica sakupio je samo 10 bodova. Poraz protiv Wolverhamptona dokaz je da Chelseajeva kompozicija nezadrživo leti nizbrdo. Talijan priznaje da je devet bodova zaostatka za Unitedom (uz utakmicu više) prekrupan zalogaj i kaže da se momčad mora usredotočiti na kup i Ligu prvaka.

Roman želi Hiddinka

- Ne bojim se za posao, o tome ionako ne odlučujem ja. Želim nastaviti raditi jer imam dobar odnos s igračima, oni naporno rade i žele izaći iz ove teške situacije, ali za uspjeh treba ispeglati nekoliko detalja u našoj igri - kaže Ancelotti.

Spekulira se da bi Roman Abramovič sa zadovoljstvom isplatio milijunsku otpremninu talijanskom menadžeru samo kad bi u talonu držao odgovarajuću zamjenu, primjerice Hiddinka s kojim je jednom uspješno eksperimentirao na nekoliko mjeseci. Međutim, na obzoru zasad nema zamjenu željenog kalibra pa bi Rus mogao izdati Ancelottiju još jednu tranšu povjerenja.

Roy Hodgson je u delikatnijoj poziciji jer su mu Liverpoolovi navijači već pronašli nasljednika. Nakon nokauta u Blackburnu, ‘kop’ želi klupsku legendu Kennyja Dalglisha na klupi jer je prvenstvo još jednom zarana završilo fijaskom. Hodgson se u srijedu pred novinarima zadržao tek minutu i 57 sekundi. Nevoljko je odgovarao na pitanja o otkazu, a o igri svoje momčadi ionako nije imao reći išta pametno.

Depresivni Hodgson

- Dovoljno sam depresivan zbog partije koju smo pružili, zato nemojte inzistirati na pitanjima o otkazu - rekao je Hodgson.

Navijači Aston Ville ispratili su u srijedu Gerrarda Houllliera u svlačionicu skandirajući mu “ujutro si otpušten”. Umjesto da oplemeni bod sa Stamford Bridgea, Villu je na domaćem terenu porazio Sunderland pa je čeka grčevita borba za ostanak, što navijači kluba sa stogodišnjom tradicijom u top-natjecanju teško probavljaju. U sličnoj je poziciji i Avram Grant koji sa začelja tablice klupske gazde Golda i Sullivana poziva na još malo strpljenja.

U međuvremenu Ferguson hladi šampanjac jer (s utakmicom manje) već četiri boda bježi prvom konkurentu Arsenalu, a ostatku društva je praktično neuhvatljiv. Rekordni 19. naslov je blizu jer, podsjeća Ferguson, United je uvijek bolje igrao na proljeće nego zimi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 18:05