ODUŠEVLJEN TRENEROM

Šimić: Bravo za Zeku! Još pamtim kako sam mu skupljao lopte

Najzvučnije pojačanje Dinama s oduševljenjem je pozdravilo povratak svog dječačkog idola Velimira Zajeca u Maksimir
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Palac gore za ustoličenje Velimira Zajeca na klupi Dinama zajednički je stav svlačionice “modrih”. Doduše, ništa drugo nismo ni očekivali. Ako je već Jurčić patio od nedostatka autoriteta pod južnom tribinom, sa Zajecom će to sasvim sigurno biti druga pjesma. A unaprijed se zamjeriti šefu nije mudar potez. No, ako i postoji netko s “figom u džepu”, to zasigurno nije Dario Šimić.

- Sudbina nas je razdvojila, a evo, ponovno i spojila - izletjelo je Šimiću koji pamti Zeku još iz vremena dok je skupljao lopte na Maksimiru i sanjao da će jednom i zaigrati u Dinamu.

Bio mi je idol kao djetetu

- Malo je reći da mi je bio idol kao djetetu. Kasnije sam ga upoznao kao trenera u Dinamu - reći će Šimić koji dobro pamti Zajecovu epizodu u Dinamu iz 1998. godine kada je stigao na klupu umjesto Kranjčara.

- Donio je mirnoću u igru i dozu samopouzdanja. Pucali smo tada od inata da dokažemo kako se možemo nositi s najboljima.

I dokazali su. Sedam bodova iz tri utakmice. Pobjede nad Ajaxom i Portom, remi s Olympiacosom. Zeko je definitivno stavio Dinamo na nogometnu kartu Europe.

- Ne sumnjam da tako neće biti i ovoga puta. Uprava je napravila sjajan posao sa Zajecovim izborom - podvukao je branič koji nema razloga da se svojim rečenicama ikome dodvorava. Njegove misli su iskrene i pune poštovanja prema idolu iz djetinjstva.

Inače, najzvučnije pojačanje Dinama uhvatili smo negdje u Monacu. Obitelj Šimić broji posljednje dane svoje avanture u Kneževini. Misli se svakim danom sve više okreću prema Zagrebu i maksimirskoj šumi.

Na pripreme stiže spreman

- Doći ću nešto ranije u Zagreb i početi raditi s Miljenkom Rakom na fizičkoj pripremi.

Novi trener je na predstavljanju najavio pripreme s puno utakmica i rada s loptom.

- Sjajno. To je ono u čemu igrači najviše uživaju.

A hoće li Šimić uživati na smotri najboljih reprezentacija svijeta u Južnoj Africi? U svojem CV-ju ima tri nastup na SP-u. Ovaj će gledati putem televizije. Naravno, koliko mu to dozvoli program rada na pripremama. Favoriti koji se motaju po Šimićevoj glavi se znaju:

- Brazil, Engleska i Argentina. Upravo tim redoslijedom. Englezi bi mogli puno. Možda im se poklope neke stvari.

On će pak navijati za “svoje”.

- Italija! No, nisam siguran da mogu ponoviti Njemačku 2006.

Gledao je finale Lige prvaka, no ovoga puta nije navijao za bivši klub.

- Žao mi je Olića. Samo zbog njega sam htio da Bayern uzme taj naslov, no s takvom obranom je teško mogao očekivati nešto više od časnog poraza.

Tko o čemu, nego Šimić o obrani. I on je još jedan u nizu onih koji nisu oduševljeni stilom koji preferira Jose Mourinho.

Mourinhov antinogomet

- Pa zar nije antipropaganda nogometa žrtvovati Eto’a i Pandeva na način na koji je Mourinho to napravio.

Sve za rezultat.

- Ma naravno, ali smatram kako je klub iz Milana mogao puno elegantnije stići do naslova prvaka Europe.

No, stil je možda za utopiste jer - rezultat je to što se pamti. I očekuje. Barem kada je Dinamo u pitanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:25