NIJE MU SMETALO

Ronaldo je Copa Americu igrao u pelenama!

 AFP

Zbog problema s kilažom i lijeka za ubrzavanje metabolizma koji mu je propisao liječnik, Ronaldo je Copa Americu 1999. godine igrao s pelenama unutar gaćica. Nije mu to smetalo da postane kontinentalni prvak i najbolji strijelac.

Čudesnu je priču o Ronaldu Luisu Nazariju de Limi (34), od prošlog ponedjeljka umirovljenomu legendarnom brazilskom nogometašu, ispričao trener Flamenga Vanderlei Luxemburgo, koji je s nekad najboljim svjetskim igračem surađivao tada u reprezentaciji, a kasnije i u dresu madridskog Reala.

- Ronaldo je patio zbog prekomjerne tjelesne težine, te je uoči i tijekom turnira nastojao izgubiti par kilograma. Liječnik mu je dao lijek koji se zove Xenical, laksativ koji je bio vrlo učinkovit, ali je također izazivao učestala i nepredvidljiva pražnjenja. Da bi izbjegao moguće "incidente", Ronaldo je tijekom utakmica nosio pelene za odrasle – ispričao je Luxemburgo.

Nekadašnji je izbornik također otkrio da mu se Ronaldo žalio zbog neudobnosti.

- Igrao je svejedno izvanredno i zabijao golove, kao i uvijek.

Brazil je na turniru najboljih južnoameričkih reprezentacija u Paragvaju osvojio naslov kontinentalnog prvaka, a Ronaldo je s Rivaldom, suigračem proglašenim za najboljeg igrača Cope Americe, podijelio Zlatnu kopačku s pet postignutih golova u šest utakmica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 03:27