PRAVI PROFESIONALAC

Reja: Radim kao da ostajem do kraja ugovora

Treba nam podrška navijača. Čini mi se kao da su se navijači pomalo udaljili od igrača
Zadar, 051209.Stadion Stanovi.17.kolo 1HNL izmedju NK Zadar - NK Hajduk.Na fotografiji: Edoardo Reja trener NK Hajduk.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

SPLIT - Edoardo Reja napravio je plan zimskih priprema Hajduka, definirao je datum kada će okupiti igrače nakon odmora (10. siječnja) te termin boravka u Španjolskoj (Marbella, od 17. do 31. siječnja), a u fazi je završnih pregovora oko prijateljskih utakmica.

Iako polusezona nije završena. Hajduk ima još u srijedu odigrati ključni meč protiv Zagreba (0-0) u revanšu četvrtfinala Kupa Hrvatske. Kup je šansa za Europu.

Znači li to da ste sigurni u svoj ostanak u Splitu? - pitamo talijanskog trenera koji je s Hajdukom zaključio jesenski dio prvenstva na 7. poziciji. U 17 odigranih kola Hajduk je osvojio 28 bodova, a od toga je Reja “potpisao” 26 bodova u 13 utakmica.

- Radim kao da ću ostati u Hajduku do kraja ugovora - odgovara Reja koji je s Hajdukom potpisao na dvije sezone.

Predsjednik Svaguša je najavio razgovor nakon Zagreba.

- Ta utakmica nam je izuzetno važna jer nas ostavlja u utrci za trofejem. Napravit ću sve da izbacimo Štimčevu momčad. Na sve drugo na mogu utjecati. Radeći u Italiji, naučio sam da si jedan tjedan dobar trener, a drugi već ne valjaš ništa. Optimist sam jer osjećam da se igračima vratilo samopuzdanje i da imaju više sigurnosti. Bolji smo nego što smo bili prošlih mjeseci.

Hoće li to biti dovoljno za pobjedu protiv Zagreba?

- Treba nam podrška navijača. Čini mi se kao da su se navijači pomalo udaljili od igrača. Kao što su u Zadru bili brojni i glasni nadam se da će tako bili u srijedu na Poljudu. Svjestan sam da atmosfera ovisi prvenstveno o našim igrama i rezultatima, ali igračima treba potpora s tribina.

Jeste li zadovoljni ovim što ste napravili otkako ste trener Hajduka?

- Nitko ne može biti zadovoljan ako je Hajduk sedmi, ali obzirom na okolnosti držim da smo napravili neke dobre, pozitivne stvari. Proteklih mjeseci upoznao sam igrače, klub i ambijent. Vjerujem da ću uz jedne prave pripreme posložiti situaciju te da će Hajduk na proljeće igrati puno bolje i ostvarivati rezultate koji se od nas očekuju. Naš realan cilj je 2. pozicija u prvenstvu i borba za Kup.

Kad ćete napravi selekciju igračkog kadra? S koliko igrača ćete krenuti u pripreme?

- Na pripreme ću voditi najviše 25, 26 igrača. Šurjak je taj koji radi listu, a ima težak posao. Igrači koji nisu “unutra” moraju shvatiti da nije to zbog toga što nemaju kvalitetu nego jednostavno nema mjesta za svih. Igrači poput Rodića, Jerteca, Sačera i drugih trebaju ići negdje drugdje igrati i dokazati se...

Hoćete li tražiti pojačanja?

- Dobro smo pokriveni na većini pozicija, ali dobro bi nam došao još jedan kvalitetan igrač u veznom redu, zadnji vezni koji bi mogao mijenjati Andrića i Skoku. I jedan napadač, klasični gol igrač.

Hoćete li pojačanja tražiti u Italiji?

- Igrači koje bismo mogli dovesti iz Italije su preskupi. Ne možemo dati 3,4 milijuna eura za igrača od 30 godina koji traži zadnji bogati ugovor. Smatram da Hajduk mora inzistirati samo na kvalitetnim pojačanjima. Ne želim dovoditi igrače samo radi broja. Već ih imamo previše.

Kako ocijenjujete učinak braće Sharbini?

- Anas je ozlijeđen, možda će trebati operirati nožni prst. Vjerujem da će on biti dobar kad se prilagodi na zahtjeve u Hajduku. Ahmad je u konkurenciji iako ga nisam koristio u Zadru. On ima problem jer od svakog igrača kojeg pošaljem na teren očekujem da snažno radi svih 90 minuta i da bude maksimalno podređen utakmici, a to kod Ahmada nisam osjetio.

Kakav je status stariji igrača poput Vejića, Šerića, Andrića, Skoke?

- Oni su mi važni. Dobro je što su pozitivni, njihov status nije upitan. Ne možete graditi momčad samo na mladim igračima i očekivati rezultat. Iako imamo grupu mladih i talentirani od kojih očekujem da još napreduju. Tičinović je dobar, zatim Tomasov, Oremuš, Maloča, Strinić, Čop, Vukušić. Zapazio sam i zanimljivog napadača Livaju, koji je još kadet...

Što je s Cernatom?

- I on je opet ozlijeđen. Dat ću mu vremena da se pripremi, da fizički dostigne razinu koja će mu omogućiti da iskaže svoju tehničku superiornost. On bi mogao funkcionirati u momčadi u kojoj svi trče, u kojoj će momčad raditi za njega. No današnji nogomet ne trpi znalce koji ne trče. Ne vidim gdje bi mogao staviti Cernata u sustavu 4-4-2...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:39