POZITIVA U SPLITU

Reja: Ova pobjeda bitna je za mentalni mir

'Zadovoljan sam igrom koju je moja momčad pokazala u ovoj utakmicom'
 Vladimir Dugandžić / Cropix

SPLIT - Konačno se Hajdukovcima otvorila špina, odigrali su dobru partiju, taktički odgovorno i koncentrirano a kako je s druge strane stajala momčad koja je u rasulu, a upravo takvo je stanje Sesvećana, onda je bilo neminovno da “bijeli” ostvare najuvjerljiviju pobjedu u ovoj sezoni.

- Zadovoljan sam igrom koju je moja momčad pokazala u ovoj utakmicom. I dosad smo stvarali šanse, ali ih nismo znali kapitalizirati. S ovom pobjedom trebali bi odblokirati sve naše kapacitete. Ovakva pobjeda važna nam je za povratak vjere i mentalne sigurnost - kaže Reja.

Unatoč visokom rezultatu, hajdukovci su priredili i pravu reviju promašaja.

- Mogli smo izgubiti i sa 15-0 - priznao je trener Sesvećana Anto Petrović najbolje oslikavajući nadmoć Hajduka.

Reja je dobio nekoliko pozitivnih stvari u ovoj utakmici. Dobio je Gorana Rubila koji se nametnuo kao najbolji izbor na desnom boku. Rubil je imao podužu pauzu, a bit će važan adut u finišu ove polusezone.

Također, Rejo je apostrofirao učinak Marina Tomasova, Zadranin je dugo čučao u sjeni, nije dobijao šansu, a protiv Croatije je pokazao da ima prodornost, da može napraviti višak igrajući na poziciji krilnog napadača. Još kada bi popravio realizaciju.

Pozitivni efekt s ove utakmice jest i učinak Brazilca Paraibe koji je konačno zabio prvi prvenstveni gol te je naznačio da može biti pravo rješenje na poziciji centarfora.

Prvo ime Hajduka ostaje Senijad Ibričić, ne samo zbog dva postignuta gola nego i zbog silne želje koju pokazuje na svakoj utakmici. Ako Hajduk odluči prodati Ibričića ove zime bit će to nenadoknadiv gubitak.

I na koncu Anas Sharbini. Taj ekstra-talenat još uvijek se traži u Hajduku. Protiv Sesveta je zapucao takve dvije prigode da mu je publika u jednom trenutku počela zviždati. Čak je i njegovo izvođenje penala popraćeno sa negodovanjem. Anas Sharbini nije zaslužio takav odnos iako je daleko od partija koje bi trebao pružati.

- Želio sam najbolje. Nije me ovo obeshrabrilo. Vjerujem da ću u utakmicama koje slijede pokazati puno više u fazi realizacije - kaže Anas Sharbini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 08:47