BIVŠI 'PLAVI 9'

PRVAK ENGLESKE ŽELI U PRVIH 11 'Mijenjao bi i Subašića ako treba, ali izbornik će odlučiti'

SINSHEIM, GERMANY - MARCH 12: Andrej Kramaric of Hoffenheim celebrates his team's first goal with team mate Kevin Volland during the Bundesliga match between 1899 Hoffenheim and VfL Wolfsburg at Wirsol Rhein-Neckar-Arena on March 12, 2016 in Sinsheim, Germany. (Photo by Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images)
 Simon Hofmann / 2016 Getty Images

Bila je ovo turbulentna sezona za napadača Vatrenih i engleskog prvaka Leicestera, koji se trenutačno nalazi na posudbi u Hoffenheimu, ali izgleda kako će Nijemci do početka iduće sezone ipak otkupiti njegov ugovor i trajno ga vezati uz sebe.

Otkako je stigao na Otok u redove 'lisica', Kramarić kod talijanskog stratega Claudija Ranierija nije dobivao previše prilike te je sreću morao potražiti negdje drugdje. Vrlo brzo stigao je poziv iz Hoffeinheima s kojim je nedavno izborio ostanak u Bundesligi, a sada se mladi Hrvat okreće novim izazovima, a to je Europsko prvenstvo u Francuskoj.

- Hvala svima koji su me podržavali kroz karijeru. Ovo su lijepi dani, pripremam se za svoj najveći događaj u karijeri, premda sam bio i na velikim natjecanjima mlađih kategorija. Lijepo je okupiti se i pripremati glavu za tako važan događaj - prenijela je Kramarićeve riječi službena stranica HNS-a.

- Konkurencija je u napadu velika, to se zna, a na meni je da radim i igram onako kako sam igrao u završnici sezone i zbog čega mogu slaviti na tri kolosijeka - s Leicesterom, Hoffenheimom i Hrvatskom. Naposljetku će izbornik odlučiti, a meni je izuzetna ponos i čast igrati za Hrvatsku. Mijenjat ću i Subašića ako treba - dodao je.

U Bundesligi se susreo s nekolicinom turskih nogometnih reprezentativaca, koji će na suprotnoj strani terena čekati Hrvate 12. lipnja u Parizu.

- Znam ih, tehnički su potkovani, ali ne bih volio izdvajati pojedince jer na kraju igra cijela momčad. Svi bismo im voljeli uzvratiti za 2008. godinu, ali moramo biti koncentrirani i bitno je da prođemo skupinu. Tada je sve moguće - kaže Kramarić.

U pripremnom će razdoblju Hrvatska odmjeriti snage s Moldovom i San Marinom.

- Možda će biti lakše s njima, a važno je ne umoriti se i ostati svjež za prave utakmice. Treba ulaziti u šanse, postizati golove i napuniti se samopouzdanjem, a i igrači i treneri vole kad je teško odlučiti o početnoj postavi jer se svi bore za svoje mjesto - prokomentirao je hrvatski napadač.

Hrvatska je 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojila brončano odličje.

- Sjećam se, pogotovo polufinala s Francuskom, nisam ni vidio francuske golove dok smo slavili hrvatsko vodstvo. Tamo se vraćamo, osjećamo pozitivnu energiju. Osnovni je cilj proći skupinu, a budemo li pravi, možemo i protiv najtežih suparnika. Motiva neće nedostajati, trebat će i malo sreće, odlučivat će sitnice i detalji - zaključio je Andrej Kramarić.

Sve o EURU saznaj na Navijačnici!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:39