PIŠE M. GARBER

Prodali smo petoricu najboljih, sad idemo na naslov prvaka!

'Sharbini će se naposljetku sigurno isplatiti, Andrić, J. Buljat i Livaja možda ipak ostanu, a umjesto Ibričića pogotke će postizati mladi Vukušić, Čop, Tomasov, pa i Ahmad bi već mogao profunkcionirat'
 Vladimir Dugandžić / Cropix

Hajduk definitivno iduće sezone juriša na naslov prvaka za svoj rođendan. Dokaz tome je odlazak Jurice Buljata, Strinića, Skoke i Andrića, te Ibričića, glavnih nositelja sve tri linije u momčadi. E, da je to politika smjene generacija i oslonca na perspektivu mladosti kojoj treba dati prostora, pa i novca... No, Hajduk napušta i najperspektivniji koji još nije ni proigrao u prvoj ekipi - famozni Marko Livaja. Spominje se nešto čak i Tičinovića...

Navodno je predsjednik Joško Svaguša u kontaktima s Barcelonom oko gostovanja za feštu dogodine, ponudio Strinića kao vrijednost od 10 milijuna eura, uz obećanje da bi Barcelona prošla jeftinije. A Livaja je već jednom nogom vani, pa se u klubu pitaju ima li ga smisla zadržavati, jer treba razumjeti te mladiće zasute “amoralnim ponudama”. Eno i Jelavić u “repki” bira gdje se isplati riskirati i postaviti nogu.

Sve zavisi kakva je politika. U novinama sam otvoreno prvi dao ideju uz malo sarkazma da je bolje Bokšića i Jarnija prodati ako se boriš za opstanak pa ti je “lova” potrebnija za suce, a primicao se tada i rat. Međutim, u godini stotke na ovaj način se ne ide po naslov. U tri Hajdukova meča sa Šibenikom moglo se jasno vidjeti isplati li se Erminu Zecu platiti pola milijuna eura godišnje, koliko dobiva u Turskoj. Jer Zec sam nosi kompletnu momčad. Bez Sharbinija, Ibričića, Strinića, J. Buljata, Skoke, Andrića i drugih koje je Hajduk spreman prodati. Da bi dobro unovčio Anasa, Hajduk bi morao kupiti Zeca, i u tom tandemu igrom i pogocima sve ih prodati mnogo skuplje.

Jako Andabak, član Nadzornog odbora, koji nekako internetom prati Kerumovu momčad u Poljudu, podržava neke transfere:

- Sharbini će se naposljetku sigurno isplatiti, Andrić, J. Buljat i Livaja možda ipak ostanu, a umjesto Ibričića pogotke će postizati mladi Vukušić, Čop, Tomasov, pa i Ahmad bi već mogao profunkcionirati.

Ali sve je to krpanje, a ne šampionski zamah. Bit će u pitanju i derbi sa susjednim Splitom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 05:15