UVIJEK JE PO NJEGOVOM

Prisjetite se kako to radi Mamić: Barbarića izvrijeđao i izbacio iz ureda nakon što je odbio potpisati ugovor

Kad je Tomislav Barbarić odbio potpisati ugovor zahtijevajući da se prije toga konzultira s pravnicima, iz kluba su istjerali i njega i njegova zastupnika
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Koncem 2008. u Dinamu su pripremili profesionalne ugovore s nekolicinom nogometaša koji su isplivali iz omladinskog pogona. Antolić, Pivarić, Tomečak, Kramarić i Vrsaljko stavili su autograme na ugovor koji im jamči pola milijuna eura za 7,5 godina vjernosti klubu.

Srećom, mama nije čula

Zanimljivo, bio je to minimalan iznos koji bi nogometaši dobili, bez da zaigraju i sekundu za Dinamo. Međutim, Tomislav Barbarić odbio je tada slijediti primjer suigrača za što je bio “nagrađen” salvom uvreda.

- Rekao sam Mamiću da ćemo uzeti ugovor i konzultirati se s pravnicima. Na to je Zdravko, kojeg poznajem više od trideset godina, rekao da nema šanse da nepotpisani ugovor izađe iz prostorija kluba - opisao nam je tada situaciju Tadija Barbarić, igračev stric i zastupnik.

- Sreća da mi mama nije bila na tom razgovoru. Takve uvrede još nisam doživio - neiskusno se Barbarić povjerio medijima tih dana.

Novac u tom slučaju nije bio sporan.

- Želio sam da se unese fiksna odšteta i da ne bude baš na 7,5 godina - otkrio je tada Barbarić.

Mamić preuzeo krivnju

No, mjesec dana kasnije sukobljene strane su pronašle zajednički jezik. Barbarić je potpisao na 4,5 godine i pridružio se “modrima” na pripremama u Međugorju. Takav rasplet Barbarić duguje činjenici da je Dino Drpić tih dana raskinuo ugovor pa se Dinamo našao u deficitu na stoperskim pozicijama.

- Barbarić snosi najmanje odgovornosti za ovaj problem oko ugovora. Za to smo isključivo krivi njegov stric i ja - objasnio je tada Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 00:18