OGORČENI IL FENOMENO

PRAVI RONALDO POBJESNIO 'Dosta je bilo, ovo je sramota, predsjednica Brazila mora otići!'

Nema mira u Brazilu. Samo dva tjedna do početka Svjetskog prvenstva u mnogim gradovima prosvjednici se obračunavaju s policijom, na gradilištima stadiona i drugih objekata događaju se nesreće, radovi na infrastrukturi dramatično kasne, optužbe za korupciju visokih dužnosnika pljušte na sve strane, narod je silno nezadovoljan...

Baš kao i Ronaldo, pravi Ronaldo, Il Fenomeno, ikona brazilskog nogometa, član Organizacijskog odbora SP-a, koji se jučer oglasio u jednim brazilskim poslovnim novinama: - Sram me je. Sram me je zbog puno stvari, a ponajviše zato jer toliko kasnimo u izgradnji stadiona. Brazil se mora promijeniti. Za ovaj Wolrd Cup je prekasno, ali imamo šansu i to 5. listopada ove godine. Tada su predsjednički izbori, aktualna čelnica Dilma Rousseff mora otići, a ja vjerujem da treba glasati za Aecia Nevesa, socijaldemokrata, čovjeka koji može srediti ovu zemlju, rekao je Ronaldo.

Reakcije iz vladajućih krugova stigle su odmah. - Ronaldo je ovim izjavama zabio autogol, tvrdi brazilski ministar sporta Aldo Rebelo. - Kakve su to tvrdnje da smo za novac uložen u SP trebali graditi bolnice, a ne stadione? Znate, za Mundial vam trebaju stadioni, a ne bolnice, dodaje ministar. - Nema niti jedan razlog da se sramimo. Nemamo nikakav kompleks inferiornosti, odgovorila je predsjednica Rousseff.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 00:34