OGORČENI BRANIČ

PRANJIĆ O GRČKOJ 'Koja čudna liga! Zna se tko je prvak i prije prvenstva. Olympiacos kontrolira sve'

'Svi sve znaju, to je javna tajna, to nije dobro za grčki nogomet. Nova vlada pokušava nešto napraviti...'
 Tom Dubravec / CROPIX

Danijel Pranjić je siguran na lijevom braniču protiv Norvežana, iako to ne igra u klubu.

- Morat ćemo pametno napadati jer Norvežani će igrati na kontre, već smo u kvalifikacijama pokazali da smo najbolja ekipa u skupini. Ništa osim pobjede ne bi trebalo doći u pitanje. I ja sam imao manjih problema prije tjedan dana, ali sad je OK. Sve što izbornik traži, moći ću odgovoriti.

Nakon pobjede u derbiju nad Olympiacosom činilo se da su u stanju pohrvati se za prvo mjesto, da se ekspresno sve okrenulo kad su im oduzeta tri boda. Pranjić vrlo konkretno komentira rasplet prvenstva u kojem gradski rival ima devet bodova više i susret manje odigran, tako je osigurao novu titulu. PAO je izgubio zadnje dvije utakmice.

- Grčka liga je dosta čudna. Mi smo igrali najbolji nogomet, ali iz drugih razloga nismo uspjeli osvojiti prvenstvo. Sve se razvilo poslije utakmice s Olympiacosom. Ma, zapravo, pitanje prvaka riješeno je i prije početka prvenstva. Teško je nositi se kad imaju novac i moć.

Koliko smijete govoriti o tome?

- Svi znaju, to je javna tajna, to nije dobro za grčki nogomet. Nova vlada pokušava nešto napraviti jer Olympiacos kontrolira sve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 04:21