VATRENI U MAKSIMIRU

POSLJEDNJI TRENING Eduardo: 'Brazil je favorit, no to ne znači da mi nemamo planove'

'Atmosfera je silno pozitivna, svi smo malo nervozni, ali to je normalno jer ušli smo u samo finale čekanja'
 Goran Mehkek / CROPIX

Red istezanja, red trčanja, red sklekova, popularna “ševa”, a potom i gađanje gola s onom kontra, krivom nogom, koje su iz prve uspješno odradili tek Sammir, Modrić, Subašić i - braća Kovač. Svi drugi morali su u baraž, u sljedeću rundu između kojih je stajalo još dodatnih 10 ili 20 sklekova. A ozračje, ozračje je zaista bilo inspirativno, sve je bilo garnirano salvama smijeha i pozitive. Prema viđenome, nema sumnje, ovi Vatreni spremni su zaplesati svoj ples u zemlji sambe.

- Sigurno smo spremni, nadam se samo da nećemo imati dodatnih problema s ozljedama, to je ipak najvažnije - počeo je nakon treninga Danijel Pranjić, tvrdeći da je njegov medicinski karton nakon nedavnih nedaća potpuno prazan.

- Atmosfera je silno pozitivna, svi smo malo nervozni, ali to je normalno jer ušli smo u samo finale čekanja, sada nam je samo na pameti da ta utakmica konačno počne.

Možda je najbolji opis onoga što ih čeka 12. lipnja u Sao Paolu dao je jedan od najiskusnijih, Stipe Pletikosa, koji je u karijeri odigrao nepregledni niz povijesnih dvoboja, ali kada on kaže sljedeće, onda to mora biti to.

- Bez sumnje, ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri; otvaranje Svjetskog prvenstva, duel s Brazilom, sam Mundijal,...Ne, ne postoji utakmica koju bih mogao svrstati uz bok ovoj s Cariocama - veli Pletikosa uz važnu napomenu: - Pripreme? Ja se za ovaj Mundijal pripremam još od utakmice s Islandom i stoga sam potpuno miran. Kada ste spremni, onda se ne trebate ničega plašiti, jedino možete zazivati malo sreće, ali ona zna pokucati na vaša vrata, jer kada ste spremni, onda to i zaslužujete.

Ukrajinski duet , Eduardo i Ognjen Vukojević, također su mirno dočekali posljednji zagrebački dan, uoči današnjeg leta na drugi kraj svijeta.

- Mogu li spavati? Naravno, svi spavamo mirno. Slažem se da se radi o posebnom doživljaju u mojoj karijeri i svi smo pomalo u određenojtenziji, ali tako je to uvijek kada odlazite na ovako veliko natjecanje. Naravno, i emocije skaču, igraju se u meni, ali onoga časa kada lopta krene, tada će apsolutno sve početi nevažno, tada počinje SP i tada je u biti malo važno gdje se igra jer je sav fokus usmjeren na utakmicu. Brazil je favorit, ne samo protiv nas već i za osvajanje naslova svjetskog prvaka, no to međutim ne znači da mi nemamo svoje želje i planove...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 13:17