PODRŠKA KRSTIČEVIĆU

Poklepović zavapio:'Ne dirajte Mišu, on je pošten i vrijedan trener'

- U Hajduku se nešto događa što mi se ne sviđa. Hajduk ne smije dopustiti da se dira Krstičevića - kaže Poklepović
 Duje Klaric / CROPIX / CROPIX

Koga nema bez njega se... ne može. Takvo pravilo vrijedi za Hajduk . Igrački kadar koji na raspolaganju ima trener Mišo Krstičević prilično je tanak, a kad ne igraju dva-tri važna igrača, taj nedostatak nije moguće nadoknaditi.

U ‘autu’ cijela momčad!

Hajduku je za utakmicu s Istrom nedostajalo pola momčadi: ozlijeđeni su Maloča, Milović, Jonjić, a još otprije Ozobić, Tomaš i Ljubičić te Maglica, koji je pauzirao i zbog kartona i zbog ozljede. Poslije Istre ta se lista još produljila jer su se na njoj našli Andrijašević i Blažević zbog kartona te Oremuš i Milić zbog ozljeda. To je cijela jedna momčad.

Krstičević kaže da nema u rezervi igrače koju mogu zamijeniti ove standardne, barem ne na pravi način, uz potrebnu kvalitetu i iskustvo. I to je nepobitna činjenica. Hajduk nema kvalitetu, a ni moć koju očekuju njegovi navijači, posebno kad se igra na Poljudu.

Kolika je Krstičevićeva odgovornost u porazima poput ovog protiv Istre? Što trener može učiniti u situaciji kad mu nedostaju neki važni igrači? Iako su igrači ti koji dobivaju i gube utakmice, sigurno je da i trener nosi svoj dio odgovornosti, jer od njega se očekuje da nešto učini, da promijeni, pa, ako hoćete, da i izmisli. Bivšem Hajdukovu treneru Stanku Poklepoviću ne sviđa se diranje u Krstičevića.

- U Hajduku se nešto događa što mi se ne sviđa. Hajduk ne smije dopustiti da se dira Krstičevića. On je napravio momčad, podigao je neke mlade igrače i treba mu dati priliku da nastavi taj proces. Oni moraju imati strategiju i viziju onoga što žele da Hajduk predstavlja, a Krstičević je vrijedan i pošten i može tu viziju provesti u djelo.

Krstičević je pokušao s pretumbacijama unutar momčad pa je Limu - koji je dosad bio bočni, a i zadnji vezni - stavio da igra stopera, a stopera Nižića da bude zadnji vezni. Nižić mu je tu ulogu dobro odigrao u Vinkovcima, ali protiv Istre taj pokus nije se pokazao najsretnijim.

Na vrata ipak ide Kalinić

Krstičević forsira ideju s dupliranjem igrača sličnih profila, na jednoj strani Oremuš i Vršajević na drugoj Jozinović i Stojanović.

Iako će reći da u momčadi ima dosta ofenzivaca, to je ipak igra s jednim napadačem, Vukovićem, koji čak i nije ona klasična punta, nego je polušpica, više dodavač nego klasični golgeter. Možda bi se moglo reći da Krstičeviću nedostaje više hrabrosti da povuče neke drastičnije poteze, s više rizika... Iako je uoči dvoboja s Istrom trener najavljivao da bi umjesto Blaževića na vrata mogao staviti Kalinića, nije to učinio. Pukla je afera da je trener pod pritiskom menadžera, pa su navijači došli na Poljud tražiti objašnjenje. Krstičević im je poručio da momčad sastavlja sam i da na njega ne utječu ni uprava ni menadžeri.

A priča oko Kalinića ima svoju pozadinu jer 22-godišnji vratar, navodno, ima klauzulu u ugovoru da na ljeto može bez odštete otići iz Hajduka ako ne odigra određenu kvotu utakmica.

Krstičević ga zbog interesa kluba mora staviti na vrata, a ne da bi udovoljio menadžeru. Hajduk Blaževića ionako drži u prodajnom izlogu, a Kalinić je označen kao vratar za budućnost. Ako Krstičević nije stavio Kalinića protiv Istre, stavit će ga sigurno protiv Zadra, jer Blažević je zaradio treći žuti karton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 02:17