PROJEKT LIGA PRVAKA

POJAČANJA U MAKSIMIRU Portugalac Machado, Argentinac Sigali i Pjaca potpisali za Dinamo

Hrvatski nogometni prvak Dinamo pojačao je redove trojicom igrača - iz argentinskog Godoy Cruza stigao je stoper Leonardo Sigali (27), iz Olympiakosa dolazi portugalski veznjak Paulo Machado (28), a iz Lokomotive Marko Pjaca (19).

Machado je potpisao ugovor na tri godine, Sigali na četiri godine, dok je Pjaca s 'Modrima' potpisao na pet godina.

Machado je karijeru počeo u Portu, a potom je igrao u St Ettieneu i Toulouseu. Posljednje dvije sezone bio je član grčkog prvaka Olympiakosa u čijem dresu je upisao 66 utakmica, 6 golova i isto toliko asistencija. Machado je karijeri nastupao za sve mlade reprezentacije Portugala, a šest puta je igrao za A reprezentaciju.

"Machado je odličan igrač za kojeg smo sigurni kako će nam donijeti puno dobroga u veznom redu. Iskusan je, a najbolje godine su tek pred njim. Stigao je iz velikog kluba s kojim je prije par mjeseci igrao osminu finala Lige prvaka i jako smo sretni što je došao u Dinamo," kazao je sportski direktor i trener Zoran Mamić.

Za 'modre' je potpisao i iskusni stoper Godoy Cruza Leonardo Sigali. Argentinac je u domovini proveo veći dio karijere, a od 2007. do 2010. bio je član Villarreala. Međutim u 'žutoj podmornici' se nije snašao, pa je prvu sezonu proveo na posudbi u Lanusu, a iduće dvije u Godoy Cruz. Potom je klub iz Mendoze otkupio njegov ugovor. Leonardo je bio dio mlade argentinske reprezentacije koja je 2007. godine osvojila Svjetsko prvenstvo do 20 godina.

"Dugo smo pratili Leonarda i on je tip stopera koji nam treba. U natjecateljskoj je formi i sigurni smo kako će biti pojačanje za našu zadnju liniju gdje smo prošle sezone imali zaista jako puno problema s ozljedama," dodao je Mamić, dok je 'Gaučo' dodao: "Znam da klub osvaja trofeje u Hrvatskoj i da svake godine igra europska natjecanja tako da sam siguran da je pred nama još jedna zanimljiva sezona i jedva čekam početak priprema."

U Maksimir je preselio i mladi veznjak Lokomotive Marko Pjaca.

"Naravno da sam presretan što sam došao u Dinamo što mi je velika pohvala za dosadašnji rad, ali i poticaj da nastavim raditi. Znam što me čeka u Dinamu, znam da je izuzetno jaka konkurencija na svim pozicijama pa tako i mojim, ali vjerujem u sebe i svoje mogućnosti te jedva čekam početak priprema," kazao je 19-godišnjak iz Zagreba koji je u protekloj sezoni zabio sedam golova i imao isto toliko asistencija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 10:27