KREĆEMO PROTIV SLOVAKA

Počinje program rehabilitacije za Hrvate

Strinićeva ozljeda i Pranjićev ulazak u klub roditelja zakomplicirali Bilićevu pripremu taktike za Slovačku
 Robert Belošević/Cropix

ZAGREB - Na priručno krpanje lijevog boka osuđen je Slaven Bilić nakon što su mu iz kadra neplanirano izletjeli Ivan Strinić i Danijel Pranjić.

Akcije Hajdukova igrača su na izbornikovoj burzi odletjele u nebo nakon uvjerljivog predstavljanja u Klagenfurtu krajem prošle sezone, ali ozljeda je spriječila igrača da nastavi cementirati poziciju u idealnom sastavu.

Danijel Pranjić je istodobno nastavio babyboomerski trend u reprezentaciji, ušao je u klub roditelja i ispričao se za akciju Bratislava.

Šifo u početnoj postavi

Bilić nije htio krpati rupu naknadnim pozivom za Hrvoja Čalu, a viša sila (dubiozna HNS-ova suspenzija) sprečava ga da aktivira Manuela Pamića koji blista u dresu praške Sparte. Tako će po svoj prilici vrući dres zadužiti Josip Šimunić.

Bilić je nakon maksimirskog treninga u ponedjeljak najavio da će zaigrati u 4-4-2 rasporedu ili nekom od njegovih derivata. Obrambenu liniju ispred Runje vjerojatno će činiti Srna, Schildenfeld, Ćorluka i Šimunić. Kako će komponirati vezni red, to će Bilić odlučiti u utorak navečer nakon treninga na Pasienky stadionu. Opće je uvjerenje da bi ispred tandema defenzivnih veznih ( Rakitić, Vukojević) konce napadačke igre mogli vući Modrić, Kranjčar, Eduardo i Olić.

Slovaci će biti ležerni

U stožeru nacionalne momčadi potiho računaju na nešto ležerniji domaćinov nastup (“bit će dočekani kao heroji nakon što su izborili plasman u završnicu SP-a”, kaže Bilić), ali slovačka formacija i mentalitet Weissovih nogometaša ovdje su ipak drugorazredno pitanje. Bilić više od svega želi osjetiti glad svojih nogometaša i želju da što brže stignu na vrh europskog nogometa.

Niko Kranjčar tvrdi da motiv nikada nije bio izraženiji jer je gledanje SP-a na televiziji predstavljalo “težak udarac za ego svakom od nas”. Bratislava bi zato trebala biti početak rehab programa, idealno uzletište za škakljive rujanske utakmice s Latvijom i Grčkom na startu kvalifikacijskog ciklusa za Euro 2012. dk

Slovačka - Hrvatska

Početak: 20.30

Stadion: Pasienky, Bratislava.

Slovačka (4-2-3-1): J. Mucha ml. - Pekarik, Škrtel, Hubočan, M. Čech - Karhan, Kucka - Weiss ml., Hamšik, Stoch - Vittek.

Hrvatska (4-2-3-1): Runje - Srna, Schildenfeld, Šimunić, Ćorluka - Vukojević, Rakitić - Kranjčar, Eduardo, Modrić - Olić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 04:57