SERIE A

Pobjede Lazija i Milana

 AFP

Odigrane su dvije utakmice 22. kola talijanskog nogometnog prvenstva . U obje su pobjede upisali favoriti, pa je tako Lazio u Rimu savladao Fiorentinu 2-0, a istim je rezultatom Milan slavio na gostovanju kod Catanije.

"Rossoneri" su do 14. pobjede sezone i sedme gostujuće stigli usprkos činjenici da su od 54. minute igrali s igračem manje. Tada je u svom debitantskom nastupu u Seriji A i drugom ukupno u Milanovom dresu (debitirao je sredinom tjedna u Talijanskom kupu, op.a.) isključenje zaradio Mark van Bommel. Ipak, momčad Massimiliana Allegrija do pobjede je stigla i s desetoricom na terenu. U 58. minuti topovski je iz slobodnog udarca opalio Zlatan Ibrahimović, loptu vratar Mariano Andujar nije uspio ukrotiti, a odbijanac je spretno pospremio Robinho zabivši svoj sedmi ovosezonski gol. Točku na i postavio je Ibrahimović u 85. minuti svojim 13. ovosezonskim golom u Seriji A. Zabio ga je nakon lijepe asistencije Robinha koji ga je savršeno poslužio u sredini kaznenog prostora.

Lazio je do trijumfa nad Fiorentinom došao dvama golovima Libora Kozaka. Češkom 21-godišnjem napadaču trener Edoardo Reja dao je po prvi put ove sezone povjerenje od prve minute u Seriji A, a ovaj je to objeručke iskoristio. Prvo je u 69. minuti sam izborio jedanaesterac (faulirao ga je Per Krøldrup) i realizirao ga, da bi četiri minute kasnije na asistenciju Giuseppea Scullija glavom pospremio loptu u mrežu za konačnih 2-0.

Serie A, 22. kolo:

Lazio – Fiorentina 2-0 (Kozak 69, 73)

Catania – Milan 0-2 (Robinho 58, Ibrahimović 85)

Redoslijed: 1. Milan 47, 2. Lazio 40, 3. Napoli 40 (-1), 4. Roma 38 (-1), 5. Inter 35 (-2), 6. Juventus 35 (-1)...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 01:24