RIJEČKI REKORDER

PET UDARACA, PET GOLOVA! Andrej Kramarić: 'Nije bilo tako teško, samo sam morao postaviti nogu...'

Bio je pravi gušt gledati kako moji igrači uživaju na terenu - rekao je trener Matjaž Kek
 Tea Cimas / CROPIX

Rekorder 1. HNL u broju postignutih golova na jednoj utakmici je Mario Dodik s njih šest. Dodik je taj pothvat ostvario u dresu Slavena Belupa u sezoni 2000/2001. na utakmici Slaven Belupo - Varteks (7:1) odigranoj 21. listopada 2000. u Koprivnici. Dodik je postigao prva tri gola u prvom poluvremenu, pa mu je seriju prekinuo Kastel, da bi u drugom poluvremenu još triput pogodio mrežu Varteksa. Dva od šest golova bila su iz kaznenih udaraca. Sinoćnje Kramarićevo ostvarenje od pet golova ima još samo Goran Vlaović iz sezone 1993/1994. kada je u dresu Croatije (Dinama) pet puta bio strijelac na utakmici protiv Pazinke (10:1). Sadašnji britki televizijski komentator Vlaović, koji kao nekad u mrežu “gađa u sridu” pitanjima i analizama, dvaput je postigao i po četiri pogotka u 1. HNL.

Kramarića može utješiti podatak da ni Dodik, ni Vlaović nisu postigli pet golova zaredom i po tome je on rekorder.

Junak utakmice je rekao:

- Čestitke suigračima na fantastičnoj utakmici. Oni su mi namjestili tih pet pogodaka, samo sam morao postaviti nogu… Prikazali smo odličnu igru, nastavili na tragu drugog poluvremena protiv Feyenoorda i svi moramo biti sretni s ovime jer se ne postiže svaki dan šest golova – rekao je Andrej Kramarić koji je još jednom zaslužio ovacije Kantride.

- Hvala publici na fenomenalnoj podršci, oni su sigurno bitan detalj u mojoj lijepoj priči u Rijeci. Oni mi daju samopouzdanje, dodatnu energiju i hvala im na tome – dodao je napadač Rijeke koji je još jednu loptu ponio kao podsjetnik na ovu sjajnu golgetersku večer. U oružarnici Rustema Gashija sve ih je manje…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 00:54