CRISTIANOVA AGONIJA

PANIKA U PORTUGALU Ronaldo nastupom protiv Njemačke ugrožava nastavak SP-a!

Cristiano Ronaldo počeo je trenirati i to je dobra vijest, ali Portugalci još uvijek strahuju u kakvom će stanju biti njihov glavni adut kad počne Mundijal.

Portugalci su u grupi s Njemačkom, Ganom i SAD-om, to je možda jedna od najtežih grupa, a bez pravog CR7 kakvog smo gledali zadnjih godina bit će im teško proći dalje, iako je Brazil njihov domaći teren.

Što je, dakle, s Ronaldom? Iako se u tu priču uključio i jedan afrički šaman, Nana Kwaku Bonsam, koji tvrdi da je “začarao” Portugalca da ne zaigra protiv njegove Gane (“Ronaldovu ozljedu ne može izliječiti niti jedan lijek ili liječnik jer je duhovna. Danas je u pitanju koljeno, sutra bedro, a preksutra nešto treće”, tvrdi šaman), stvar je ipak u nečemu ovozemaljskom.

Kod Ronalda se očito dogodio zamor materijala. Jedna ozljeda (tetive koljena lijeve noge) koja ga muči dosta dugo sad je došla na naplatu. Ronalda kojeg odmilja zovu “La Maquina” (Stroj) pokazuje da je on ipak samo čovjek od krvi i mesa.

I stroj ponekad treba generalku. Ali Ronaldo nije imao vremena za generalku i potpuni oporavak od ozljede u sezoni u kojoj su Realu izmicali trofeji pa je na kraju sve karte stavio na osvajanje Lige prvaka. To im je i uspjelo, a svoj obol dao je i čudesni Portugalac koji je zbog toga doveo u pitanje svoj nastup na Mundijalu.

Iako nije trenirao i neće igrati pripremne utakmice, Ronalda će liječnici zakrpati da bude spreman istrčati u Salvadoru protiv Njemačke 16. lipnja. Ali u kakvoj će formi biti i hoće li uopće moći izdržati sve napore, to je teško reći.

Portugal bez Ronalda neće biti niti upola jak, a Mundijal bez jedne od najvećih zvijezda bio bi osiromašen. “La Maquina” stiže u Brazil, ali je pitanje ima li u njoj još goriva...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 04:29