PORAZ OD DOMŽALA

Ovakav Hajduk nema se čemu nadati u prvenstvu

Posrtaj Hajduka protiv momčadi koja je u prošloj sezoni osvojila osmo mjesto u slovenskom prvenstvu zadat će Špaci nove brige
 Željko Hajdinjak / Cropix

Prvu ozbiljnu utakmicu na pripremama Hajduk je odigrao protiv slovenskog prvoligaša Domžala i izgubio s 1-3. Loša je ovo najava novog Hajduka jer ako je suditi po 90 minuta predstave u Domžalama Splićani će u ovom izdanju teško ostvariti zacrtane ciljeve. Ovakav Hajduk ne može najavljivati osvajanje titule prvaka...

Poklepović je izveo najbolji sastav koji trenutačno ima na raspolaganju, među startnih 11 našli su se Vejić i M.Buljat koji su prošlu polusezonu pauzirali jer nisu htjeli pristati na smanjenje ugovora. Ali ni Vejić, a ni M.Buljat nisu se zasad pokazali kao pojačanja za Hajduk, potpuno su van forme i to je jedan od razloga zašto “bijeli” izgledaju tako neuvjerljivo. Teško je pronaći nešto pozitivno u igri Hajduka...

Splićani imaju velikih problema u obrani, i u Domžalama su primili prvi gol nakon kiksa zadnje linije. Nakon kontranapada Pekič je pobjegao Vejiću te je iz blizine savladao Subašića. Slična situacije se dogodila kod trećeg gola kada je Pandži pobjegao Krcić.

Igru Hajduka karakterizira nesigurnost obrane, ali i jalovost napada. Opet je sve ostavljeno na leđa Ibričiću koji je uz sebe imao donekle raspoloženog An.Sharbina. Ibričić je jedini opasan, imao je dvije lijepe prigode, ali nije zabio. Anas Sharbini je pokazao da zna pripremiti šansu, gađao je na “trepavicu” Tomasova ali on gol nije zabio nego je to pred kraj učinio Oremuš opet na dodavanje mlađeg Sharbinija.

Hajduk je u prvih 45 minuta kontrolirao igru, stvarao je šanse, a u nastavku kao da su Splićani nestali s terena. Domaći su sa rezervnim sastavom prijetili Subašiću, a Šimunović je zabio prekrasan gol sa oko 25 metara. Da je to crna večer za Hajduka pokazalo se i kada je u 75. minuti isključen Ibričić zbog pogibeljnog starta na Krciću.

Gostovanje Hajduka u Domžalama najavljeno kao dio programa “jugonostalgije”, jer u subotu ovdje dolazi Crvena zvezda. Hajdukovce je pratilo tristotinjak torcidaša koji su igrače nagradili zvižducima.

DOMŽALE – HAJDUK 3:1

Strijelci: Pekič 45+1, Šimunović 66, Krcić 90; Oremuš 86

HAJDUK: Subašić, M. Buljat (Pandža 62), J. Buljat, Vejić (Maloča 62), Strinić, Tomasov (Oremuš 57), M. Ljubičić (Brkljača 81), Andrić, Anas Sharbini, Ibričić, Ahmad Sharbini (Čop 54)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 13:23