ŽESTOKI RITAM PRIPREMA

NOVO POJAČANJE MODRIH Matel: 'Bio sam tužan zbog poraza Dinama kod moje Astre'

‘Znao sam da ću igrati za hrvatski klub i za njih sam navijao u Europskoj ligi’
 GNK Dinamo

“Oj krevete lijepa spravo, vraćam ti se zdravo, zdravo”, začuo se glas iz skupine Dinamovih igrača nakon prvog treninga u La Mangi. Nema nikakve dvojbe kako je vrijeme za odmor postala čežnja “modrim” vedetama nakon žestokog ritma koji su uveli Zoran Mamić i njegov stručni stožer od prvog dana priprema. Radi se žestoko a plan treninga sugerira kako je prazan hod nepoznat pojam. Do povratka u Zagreb na meniju nudi krv, znoj i suze.

- Svaki dan će biti dva treninga, osim kada su utakmice - kazao je trener Dinama.

Međutim, povratni impuls koji Mamiću daje svlačionica je sjajan! Igrači su ozbiljno shvatili priliku da se nametnu, nema iskakanja, a najbolja stvar koja se Zokiju mogla dogoditi je saznanje njegovih igrača da je “pun Mirogoj nezamjenjivih”. U La Mangi Mamić ima 22 igrača i tri vratara što sugerira kako za svaku poziciju konkuriraju dvojica igrača. Primjerice, Eduardo je prvi pick na vratima, ali Ježina mu stalno puše za vratom.

Vukojević na stoperu

Kad dočeka svoju priliku, niti puškom ga se neće maknuti s vratnica. Vukojević se sve više nameće se kao rješenje za stopera. Osim što sjajno čita igru, Ogi je pozitivac koji gura momčad. Često podvikne na suigrače, ispravlja ih i hrabri. Očito je kako ima autoritet među suigračima, a na tom planu se sve više počeo isticati Josip Pivarić na lijevoj strani. Piva fizički izgleda besprijekorno, nameće se znanjem, ali i Musa pokazuje kako nije stigao u Dinamo biti statist.

Treninzi nude međusobne dvoboje na skraćenom travnjaku s maksimalno tri dodira. Vrijeme za reakciju je skraćeno i nema ni sekunde opuštanja. A kada igrači zbog umora malo smanje ritam, zagrmi Igor Cvitanović. Kada neka vježba krene u

Atmosfera na travnjaku je užarena, ali nakon treninga sve se vraća u normalu. Ekipa se dobro poznaje što je logično kada je jedino novo lice Alexandru Matel. A Rumunj pokazuje da baš i nije “mačak u vreći”. Tko bi rekao da je iza njega čak osam mjeseci neigranja…

Čvrst stav

- Nisam nastupao za Astru samo zbog toga što nisam htio potpisati novi ugovor. Nema veze s mojom igrom - objašnjava nam Matel koji se još od početak sezone spominjao u kombinacijama s Dinamom. Međutim, vlasnik Astre ga nije htio pustiti ‘za kikiriki’ pa je nastupe uvjetovao potpisom ugovora. Nije računao na Matelov čvrst stav da je vrijeme za odlazak preko granice.

Matel je prvi put Dinamo gledao tijekom Europske lige kada su Zagrepčani gostovali kod Astre u Rumunjskoj.

- Čudan osjećaj. Službeno sam bio igrač Astre koji je znao da će uskoro u Zagreb. Za koga navijati u utakmici koja Dinamu nudi nadu da prođe skupinu, a Astri ne znači ništa? Bio sam tužan zbog poraza Dinama - rekao je Matel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:13