HAJDUK UOČI ZADRA

'NISAM GRUBIJAN!' Andrijašević se ispričao Čopu i Anđelkoviću za pogibeljne startove

'Klub želi produžiti ugovor i obavljen je jedan početni razgovor s mojim menadžerom Božom Sliškovićem. Smatram da nema žurbe, sjest ćemo i popričati...'
 Tom Dubravec / CROPIX

Franko Andrijašević (21) ostao je dužan objašnjenje zbivanja iz subotnjeg dvoboja s Istrom 1961. U finišu prvog poluvremena zaradio je zasluženi crveni karton zbog pogibeljnog starta nad Anđelkovićem. Nesmotreno, bez namjere, ali vrijedno isključenja.

- Ostao sam šokiran u prvi tren kada mi je sudac pokazao crveni karton. Nisam se nadao takvoj kazni - priznao nam je Andrijašević . - Povukao sam nogu u zadnji trenutak, ali očito nedovoljno. Zakvačio sam suparničkog igrača i nisam pritom mislio da je ozljeda takva da bi Anđelković morao napustiti igru. Kasnije sam vidio da su mu ostale ogrebotine. Nisam se stigao ni ispričati. Zaista mi je žao zbog svega što se dogodilo. Najviše mi je žao što ne mogu nastupiti u nedjelju u Zadru, a znam koliko nam je taj susret važan poslije poraza od Istre. Dvije utakmice sam očekivao, ta kazna me nije iznenadila.

Mogao je još i teže proći da mu je Bebek u derbiju izvukao crveni karton zbog grubog starta nad Čopom.

- Istina je, išao sam preoštro. Ne kažem da je bilo za crveni, ali mogao sam lakše uklizati na loptu. Na nesreću, pokupio sam i Čopa. Dogodilo se, moram biti oprezniji u sljedećim utakmicama. Od prevelike želje ponekad dođu prekršaji i startovi koji izgledaju teži nego što ustvari jesu. Ali prošao sam tu školu, bit ću oprezniji.

Što se događa s vašom formom? Posljednji pogodak postigli ste u studenome prošle godine za pobjedu protiv Zagreba u Kranjčevićevoj?

- Ima loših i boljih dana. U ožujku se očito neću naigrati, tek jednu utakmicu, ali zato ću biti spreman za travanj. Ono što te ne ubije, to te ojača. Valjda svaki igrač mora u karijeri proći i neke teške trenutke, a mene nevolje nisu "ubile". Dapače, stekao sam novo iskustvo.

Do kraja sezone Andrijašević je sebi postavio dva cilja. Prvi je klupski, a drugi osobni.

- Igrač bez ambicije ne može napredovati, a ja se želim vratiti se u reprezentaciju i s Hajdukom osvojiti Kup. Znam, to su dva velika cilja, ali zato se živi i igra nogomet.

Prvenstvo, Kup, reprezentacija, sve su to dnevni događaji, a generalno je pitanje što će biti s ugovorom koji istječe u lipnju sljedeće godine. Hoće li Andrijašević ovog ljeta u "prodajni izlog" ili će produžiti ugovor?

- Klub želi produžiti ugovor i obavljen je jedan početni razgovor s mojim menadžerom Božom Sliškovićem. Ali, ništa se konkretno nije dogodilo, tek formalni razgovor. Smatram da nema žurbe, sjest ćemo, popričati, vidjeti kakvi su uvjeti i onda razmisliti što je najbolje za obje strane.

Kakav je suživot s Brazilcima Patinhom i Cassiom, tandemom zimskih pojačanja Bijelih koji treniraju, ali ne igraju?

- Pričam ponekad s njima španjolski. Nisu tužni, dapače, sve obveze prihvaćaju i redovito treniraju. Cassio se bolje uklopio, ali ni blizu kao Jean Kuassi. Afrikanac je brzo postao dio momčadi, a Brazilcima očito treba vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:07