VRIJEDAN IGRAČ

Nikica Jelavić u Rapidu najmanje do ljeta

Za Jelavića je zanimanje pokazao i njemački HSV, koji je također bio u skupini C Europa lige s Rapidom i Celticom
Nikica Jelavic (L) of Rapid Vienna celebrates his goal against Celtic as Paul Caddis walks away during their Europa League soccer match at Ernst Happel Stadium in Vienna December 17, 2009. REUTERS/Heinz-Peter Bader (AUSTRIA - Tags: SPORT SOCCER)
 HEINZ-PETER BADER

Škotski nogometni doprvak Celtic privremeno je odustao od dovođenja Nikice Jelavića nakon što je od njegova kluba Rapida dobio jasnu poruku da hrvatski napadač zasad nije na prodaju.

Klub iz Glasgowa je na svojoj koži osjetio Jelavićeve sposobnosti. Nekadašnji napadač Hajduka zabio im je ove sezone u dvjema utakmicama skupine Europa lige čak tri pogotka i još jednom asistirao. Ukupno je, pak, ove sezone u kvalifikacijama i skupini Europa lige devet puta bio strijelac i četiri puta asistent.

Za Jelavića je zanimanje pokazao i njemački HSV, koji je također bio u skupini C Europa lige s Rapidom i Celticom, a za cijenu se raspitivao i engleski Sunderland. No, nijedan od njih ga ovog siječnja neće moći dovesti u svoje redove.

Rapid je, naime, izdao priopćenje u kojem navodi kako s Jelavićem želi produžiti ugovor koji istječe u ljeto sljedeće godine. Međutim, ukoliko u tome i ne uspije, svakako ga namjerava zadržati do kraja ove sezone jer očekuje da će Jelavić u proljetnom dijelu austrijskog prvenstva svojim igrama dodatno povećati cijenu.

- Čuli smo za interes Celtica i nekih njemačkih klubova, ali Jelavić ostaje kod nas. On je sam jasno dao do znanja da je u potpunosti predan klubu, najmanje do kraja ove sezone. Nakon toga ćemo razgovarati o novom ugovoru - izjavio je glasnogovornik bečkog kluba Sharif Shoukry.

Jelavić je, inače, osvojio drugo mjesto u izboru za najboljeg igrača Rapida u 2009. godini. Navijači su najboljim proglasili Steffena Hofmanna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 18:27