OTIŠAO JEDINO IBANEZ

NIKAD SKROMNIJI PRIJELAZNI ROK Mario Musa je zasad jedino novo lice u Maksimiru

Na početku priprema nema Alžirca Soudanija koji će se vratiti nakon Afričkog kupa
 Tomislav Kristo / CROPIX

U Maksimiru je odmor prošlo svršeno vrijeme. Točno mjesec dana uoči početka proljetnog dijela HNL-a, Zoran Mamić će u srijedu ujutro okupiti momčad i udarničkim ritmom krenuti s pripremama za proljeće.

Uvodni meni nudi osam treninga u četiri dana nakon čega Dinamo odlazi u Rovinj na prvi dio priprema do 18. siječnja. Potom slijedi povratak u Zagreb do 21. kada se nastavlja u španjolskoj La Mangi.

Sazrio na Kajzerici

Roster svlačionice pod južnom tribinom je, manje više, identičan onome s kojim je Dinamo završio jesen. Prošlost je Luis Ibanez koji je dobio raskid ugovora, a ‘modra’ realnost Mario Musa. Riječ je 24-godišnjaku koji je ponikao u Šukerovoj akademiji nakon koje je nastavio u Samoboru. U Dinamu su prepoznali talent pa ga priveli kao kadeta, a nakon juniorskog staža završio je u Lokomotivi u kojoj je proveo pet i pol godina prije nego je dobio poziv da se vrati kući...

Oni koji redovito prate zbivanja na Kajzerici nisu iznenađeni takvim raspletom. Opći je stav da Dinamo u Musi ima pojačanje a ne prinovu. U Lokomotivi je sazrio, dogurao do statusa kapetana i važne karike u momčadi Tomislava Ivkovića.

Vrhunski profesionalac

- Bio mi je desna ruka. Riječ je dečku s izraženim karakternim osobinama, a takvih u Dinamu nikada dosta. Tri godine sam ga trenirao i njegova razina kvalitete išla je isključivo uzlaznom putanjom. Uvjeren sam da Dinamo nije pogriješio njegovim angažmanom - preporuka je Tomislava Ivkovića koji će kapetana ispratiti u Maksimir s pokojim savjetom više.

- I sam je svjestan kako nije lako igrati u Maksimiru, ali ako osjeti povjerenje onda je Dinamo dobio pravog igrača i vrhunskog profesionalca - zaključio je njegov, sada već bivši, trener u Lokomotivi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2024 04:55