ČELNICI IZA REŠETAKA

NEIZVJESNA BUDUĆNOST U ZADRU Zebić je otpisan, ali što je sa Sinovčićevim vlasništvom?

Grada Zadar je klubu u prošlih 15 godina iz proračunan dodijelio 33 milijuna kuna
 Jure Mišković/CROPIX

Na pitanje kako će klub funkcionirati ako Reno Sinovčić i Dalibor Zebić, predsjednik NK, odnosno direktor, budu izbivali duže vrijeme, u Stanovima su imali spreman odgovor.

- Poduzet ćemo sve što je u skladu sa zakonskim propisima da tvrtka uobičajeno posluje.

Pojedinosti, dakako, još nisu posve poznate, ali razvidno je da će Skupština dioničara trebati održati ad hoc sjednicu i na njoj privremeno razriješiti Dalibora Zebića, to jest isto tako privremeno imenovati drugu osobu koja će tvrtku zastupati i biti odgovorna. Naravno, sve odluke Skupštine trebaju biti pravovaljane u što u ovom trenutku nitko ne dvoji jer je situacija takva da jednostavno zahtijeva brzo i kvalitetno djelovanje na zakonskoj podlozi kako ne bi došlo ni do kakvog zastoja.

U ovom je trenutku izlišno špekulirati tko bi umjesto Zebića mogao postati privremeni član Uprave i direktor.

- Nikakva nagađanja nemaju smisla, sad smo u živim pripremama da sve prođe u najboljem redu - kaže Josip Bajlo, predsjednik Skupštine.

O terminu izvanredne sjednice Skupštine dioničara također je moguće samo nagađati, ali zbog hitnosti situacije, vjerojatno se radi o danima. Grad Zadar i Reno Sinovčić imaju 80,41 posto dionica (preostalu kvotu imaju mali dioničari), premda je u svom istupu u utorak, o čemu smo jučer pisali, gradonačelnik Božidar Kalmeta izjavio kako Grad još formalno nije u posjedu pripadajućega paketa dionica.

No, NK Zadar upisan je u Registar trgovačkih društava temeljem održane Skupštine dioničara na kojoj je Grad glasovao za sve prijedloge koji su jednoglasno i prihvaćeni, temeljem čega je Trgovački sud i registrirao klub kao sportsko d. d. Prethodno je, jasno, cijeli postupak s elaboratom i ostalom dokumentacijom prošao kroz ruke i rendgen Ministarstva financija, a Radovan Dunatov, pročelnik gradskog Upravnog odjela za kulturu i sport, te dopredsjednik NO NK Zadar s. d.d. kaže:

- Dok se ne dozna što će točno biti nakon istražnih radnji, nema smisla razglabati ovako i onako. U danom trenu donijet će se odluke, a ono što osobno mogu reći jest da bi velika šteta bila da Zadar prestane imati nogometnog prvoligaša.

Grada Zadar je nogometnom klubu Zadar u prošlih 15 godina iz proračuna, odlukama Gradskoga vijeća, dodijelio 33 milijuna kuna.

- U tu svotu spada i 2,8 milijuna kuna za 2014. godinu, a 2008. Grad je izdvojio dodatnih 3, 5 milijuna kuna za postavljanje rasvjete na Stanovima. Uvijek je Gradsko vijeće kao zadnja instanca u postupku stavljalo točku na ‘i’ - kaže Dunatov.

Svakodnevica kluba iz Stanova nije jednostavna, ali po tomu kako klub svemu unatoč ovih dana diše, nazire se da kisika u određenoj mjeri - još ima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 23:46