ČOP, LJUBIČIĆ I TOMASOV

'Ne znamo što se očekuje od nas kad nismo dobili priliku'

Ne treba od toga raditi posebnu priču. Ja sam se uvijek radom vraćao u momčad, napravit ću to i ovog puta jer vjerujem u sebe - kazao je Marin Ljubičić
 Drago Sopta/Cropix

Duje Čop: Ne znam što se očekuje od mene

Duje Čop zaigrao je prvi put u posljednjih sedam prvenstvenih kola. Ovoga proljeća dobio je 18 minuta u dvoboju s Rijekom, a prethodno je zadnji put igrao u susretu s Osijekom prošle jeseni. U zadnjih 10 utakmica odigrao je samo 33 minute.

- Ne znam što se očekuje od mene ako mjesecima nisam dobio priliku. Moja zadaća je trenirati, šutjeti i čekati priliku. Trener je taj koji sastavlja momčad, uvodi igrače s klupe i određuje tko će dobiti veću minutažu. Naravno, i ocjenjuje učinak igrača – kazao nam je Čop. Čop je ove sezone dobro krenuo, rujan je bio njegov mjesec kada je postigao šest pogodaka u utakmici Kupa s niželigašem Rudarom 47 (10:2), a pritom je u istom mjesecu upisao i dva nastupa u ulozi prvotimca u HNL-u. Starter je bio protiv Varaždina i Karlovca te posljednji put protiv Hrvatskog dragovoljca u dvoboju koji je vodio Joško Španjić. Sve ostale HNL nastupe odradio je u ulozi pričuve. Od dolaska Vučevića (početak studenoga) upisao je u prvenstvu dva ulaska s klupe sa skromnom minutažom.

Duje Čop - statistika ove sezone

HNL: 9 nastupa/2 pogotka; HR kup: 2/6; Europa: 6/1; Ukupno: 17/9

Marin Ljubičić: Da smo dobili, nitko ne bi riječ rekao

Marin Ljubičić bio je standardni prvotimac Hajduka sve do susreta s Dinamom priej dva tjedna u Maksimiru. Od tada je upisao dva ulaska s klupe, u sustavu igre 4-4-2 za njega više nije bilo mjesta.

- Da smo pobijedili utakmicu s Rijekom, nitko ne bi riječ rekao niti bi se sjetio tko je ušao u drugom poluvremenu. Ovako se traži neka dlaka u jajetu. Ali ne treba od toga raditi posebnu priču. Ja sam se uvijek radom vraćao u momčad, napravit ću to i ovog puta jer vjerujem u sebe - kazao je Marin Ljubičić.

Mjesec i pol dana stanke imao je od kraja srpnja do susreta s AEK-om u Ateni sredinom rujna. Zbog ozljede (i operacije jagodične kosti) propustio je ključne utakmice kvalifikacija Europske lige, ali vratio se u srcu sezone da bi cijelu jesen odradio kao nezamjenjivi prvotimac u ulozi korektora veznog reda, posebno dok nije bilo ozljeđenog Andrića. Ljubičić je prošle jeseni odigrao najbolju polusezonu karijere, ali na proljeće je poslije tri susreta preselio na klupu.

Marin Ljubičić - statistika ove sezone

HNL: 16 nastupa/2 pogotka; HR kup: 2/0, Europa: 7/1: Ukupno: 25/3

Marin Tomasov jesenas standardan, pao već u Turskoj

Marin Tomasov u Hajduku je od prosinca 2008. godine, a prošle jeseni upisao je nekoliko dojmljivih utakmica. Bio je ključar prolaza protiv Dinama Bukurešt postigavši po jedan pogodak u obje utakmice. Pogodak nade u Bukureštu i pogodak za 3:0 u Splitu. U tom razdoblju zabijao je i zaprešićkom Interu, prolazio najbolje razdoblje karijere u Hajduku. Kompletnu prošlu jesen bio je standardni prvotimac na desnom krilu, ali već na pripremama u Turskoj osjetio se pad forme. Tada je Vučević na pitanje “kako ocjenjuje Tomasova”, jasno poručio:

- Forsirat ću Tomasova.

Forsiranje i strpljenje prestali su već nakon drugog kola proljeća. Zamijenjen je na poluvremenu u Zadru i od tada je u statusu pričuve. U svakom slučaju amplituda njegove forme trenutno je u padu. Od velikog rasta u kolovozu prošle godine, do današnje skromne minutaže.

Marin Tomasov - statistika ove sezone

HNL: 20/4; HR kup: 2/2; Europa: 9/2; Ukupno: 31/8

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 03:26