NOVI OBLIK BORBE

Navijači 'Redsa' plakatima nastavljaju rat protiv vlasnika

Engleski velikan Liverpool nalazi se u najvećoj rezultatskoj i financijskoj krizi u posljednjih desetak godina. Redsi su se rano oprostili od nacionalnih kupova, Ligu prvaka zamijenili su utješnim kontinentalnim natjecanjem, Europskom ligom, dok u Premiershipu u ovom trenutku drže šesto mjesto koji ih ne vodi u najelitnije nogometno natjecanje sljedeće sezone.

Odani navijači kluba polako, ali sigurno, gube strpljenje, a svoj su gnjev usmjerili prema vlasnicima, Amerikancima Georgeu Gillettu i Tomu Hicksu. Navijači su već nekoliko puta ove sezone prosvjedovali protiv američke vlasti u klubu, no njihove akcije nisu urodile plodom.

Od danas je podgrupa navijača pod imenom Spirit of Shankly krenula u rat novim sredstvima. Naime, otkupili su u gradu prostor za jumbo plakat na kojemu su poručili Amerikancima: Tom & George, Debt, Lies, Cowboys. Not welcome here! (Tom i George, dug, laži, kauboji. Niste dobrodošli ovdje!)

- Dosadašnje akcije bile su ograničene na dan utakmice, ali radimo na širenju protesta i na neka druga područja - poručili su navijači Liverpoola omraženim vlasnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 06:29