NEPLANIRANI NOVAC

NAGRADA UEFE Dinamo dobio 246.000 eura zbog uspješnog financijskog poslovanja

U plavom klubu su uvijek znali iznači najbolje rješenje za rješavanje financija, pa je tako bilo i lani
 Ronald Gorsic / CROPIX

Krovna organzacija europskog nogometa nagradila je Dinamo sa 246.000 eura zbog uspješnog financijskog poslovanja! O čemu se radi? Svake godine UEFA, koja se brine o financijskom fair-playu, kažnjava one klubove koji ga se ne pridržavaju. Od tih kazni se skupi lijepa svotica, koja se onda kao nagrada dijeli onim europskim klubovima koji se pridržavaju financijskog fair playa, te koji uspješno posluju. Dinamo je jedan od njih, pa je zato i zaslužio nagradu koja se slila u plavu blagajnu.

Naravno da su u Dinamu ponosni na činjenicu da ih je UEFA nagradila, te zbog činjenice da su pokazali kako se uspješno može voditi nogometni klub u državi koja ima velikih gospodarskih problema. Međutim, u plavom klubu su uvijek znali iznači najbolje rješenje za rješavanje financijskih rebusa, pa je tako bilo i prošle godine. Kuća europskog nogometa pomno prati sve što se događa u klubovima širom Europe, naročito kad se radi o financijama. Kad je u pitanju Dinamo stižu samo pohvale, a kako vidimo i - euri.

Inače, blagajna plavog kluba može se veseliti iz još dva razloga, Roma i Inter počeli su uredno dostavljati rate za Tina Jedvaja i Matea Kovačića, više nema problema na tim realacijama. Ostao je još samo jedan, onaj iz Genoe koja nikako da starta s plačanjem za svojevremeni transfer Šime Vrsaljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 23:33