DAILY TELEGRAPH

Na Poljud dolazi Kardec, Chelsea želi Vukušića

Benfica bi također gostovala u Splitu, najvjerojatnije u veljači iduće godine, oni bi time, 13. veljače 2012. godine, za 101. rođendan dovršili Hajdukovo slavlje
 Damir Krajač / Cropix

Hajduk ima velike planove ne samo s Barcelonom, kojoj je uplatio prvu ratu za gostovanje, nego i s – Benficom. I to nije od jučer, ali su razgovori u tijeku. Oživljeni posebno nakon nedavne posjete Ivice Matkovića u Lisabonu gdje se sastao s funkcionerima lisabonskih ‘orlova’. Još u siječnju se govorilo kako će delegacija Hajduka poletjeti na dogovor s Benficom u Lisabon, pa onda nedavno na polufinale Europske lige Benfica – Braga. Svaki put su studijska putovanja odgađana, ali interes za obostranu suradnju, nije zamro, vrlo je živ.

1. Gostovanje u Splitu

Benfica bi gostovala u Splitu, najvjerojatnije u veljači iduće godine, oni bi time, 13. veljače 2012. godine, za 101. rođendan dovršili Hajdukovo slavlje. Benfica je, na primjer, gostovala u Splitu na promociji noćne utakmice pod Marjanom, u travnju 1970. godine upaljeni su reflektori na Starom placu baš protiv njih, a potom su se Hajduk i Benfica sastali ujesen 1994. u Ligi prvaka. Navijačke skupine prožima istinsko prijateljstvo.

2. Maloča prema Portugalu

Benfica pokazuje interes za Hajdukove mlade snage, na primjer zanima ih Mario Maloča, mladi reprezentativni stoper za kojega je Benfica najavila poslati službenu ponudu.

3. Brazilac na Poljud

U redovima Benfice igra Alan Kardec, bivši brazilski mladi reprezentativac, Hajdukova želja otprije dvije godine, u Brazilu je igrao za Vasco da Gama i International Porto Alegre, Hajduk ga je želio, ali se on skrasio u Benfici gdje nije dogurao do statusa standardnog prvotimca, uglavnom je pričuva. No, može li se priča zavrtjeti da opet Kardec oživi u kolopletu zajedničkog interesa Benfice i Hajduka? Kardec je uvijek Hajdukova želja i tiha patnja.

Dakle, po tri točke bi se mogla razviti suradnja splitskih ‘bijelih’ s lisabonskim ‘orlovima’, a spona oba kluba je Eduard Abazi. Podsjetimo se da je delegacije Benfice gostovala u Poljudu prošle jeseni prilikom utakmice Hajduka i Anderlechta, tada se pričalo o suradnji dva kluba i ta priča ovih dana doživljava svoj ‘remake’, nastavak...

Britanski dnevnik ‘Daily Telegraph’ svrstao je Hajdukovog nogometaša Antu Vukušića među šest igrača za koje je Chelsea zainteresiran u ljetnom prijelaznom roku. Uz Vukušića koji se spominje kao mladi napadač na kojeg je Chelsea bacio oko, klub sa Stamford Bridgea zainteresiran je i za Belgijanca Romelua Lukakua iz Anderlechta, Genkovo krilo Lukakuovog sunarodnjaka Kevina de Bruynea, Ajaxova desnog braniča Gregoryja van der Wiela, Brazilca Neymara napadača iz Santosa, te Argentinca Carlosa Teveza iz Manchester Cityja, prenosi Slobodna dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 21:30