UOČI ŽDRIJEBA LP-A

MODRIĆ: 'Ne želim City i Arsenal u osmini finala'; MANDŽUKIĆ: 'Svejedno je koga ćemo izvući'

Ako želiš do kraja moraš prije ili poslije dobiti svakog protivnika, tvrdi Mandžukić
 Goran Mehkek / CROPIX

Uoči ždrijeba za osminu finala ovosezonskog izdanja LP-a, koji će se održati u ponedjeljak u 12 sati u Nyonu, nazvali smo Marija Mandžukića i Luku Modrića, dva jedina reprezentativca koji će braniti čast Hrvatske u nastavku najelitnijeg natjecanja Europe. Imamo ih malo ali su zato vrijedni u klubovima koji se smatraju među glavnim favoritima za 22.naslov Lige prvaka, ili ukupno 59.prvaka Europe...

Nakon deset uzastopnih pobjeda u Ligi prvaka, što je rekord, eto, uslijedio je Bayernov kiks protiv dobrog Manchester Cityja.

- Nismo igrali loše, vodili smo 2:0, ali dogodio se black out, oni su to iskoristili i to je to - kazao nam je u petak poslije treninga Mario Mandžukić, koji se pripremao za dvostruko putovanje, obzirom da Bayern u subotu igra s Hamburgom i odmah potom lete za Maroko, zbog nastupa na klupskom prvenstvu svijeta.

Nismo ga pitali za iščekivanje vijesti o disciplinskoj mjeri zbog isključenja protiv Islanda, iako svakog normalnog čovjeka mora iritirati da se takva odluka gotovo mjesec dana odužila… Koncentrirali smo se na Ligu prvaka, odnosno ždrijeb u ponedjeljak, koji Bayernu može donijeti Galatasaray, Olympiacos, Arsenal, Zenit i Milan.

- Iskreno rečeno ne zamaram se ždrijebom. Znam koje klubove možemo očekivati ali u Ligi prvaka, uči me iskustvo od prošlog izdanja, ako želiš do kraja moraš prije ili poslije dobiti svakog protivnika.

Dobro, ali nameće se Arsenal kao najteži protivnik. Prošle ste ih sezone eliminirali, ali sada djeluju bitno jači?

- Je, slažem se da djeluju jači nego prošle sezone, ali ponavljam, kad momčad aspirira na najviše ciljeve onda je svejedno koga vam ždrijeb dodijeli. Treba dobiti sve i to je to.

Sad vam slijedi borba za svjetski naslov u Marakechu?

- Eto, da vidimo i kako to izgleda. Uzbuđen sam, naravno, prvi sam puta u Africi i borimo se za svjetski naslov. Još jedan veliki izazov, a što su veći mene više pale.

Dok se Mandžukić nada kako će 22. prosinca otići na dvotjedni odmor sa titulom prvaka svijeta, Luka Modrić u Madridu priprema za Real vrlo nezgodni finiš godine.

- U subotu gostujemo u Pamploni, i na tamošnjem stadionu Realu je tradicionalno teško ostvarivati pobjedu. Nemamo dvojbi da će nezgodno biti i ovaj put, ali uzdamo se u formu koja nas krasi.

U Kopenhagenu ste posebno vi bili dobri, osim sjajnog zgoditka, proglašeni ste igračem utakmice zbog odlične igre do ozljede...

- Srećom pa je koljeno u redu. Benzema me nehotice nagazio, bilo je bolno, ali spreman sam za utakmicu. Odigrali smo dobru utakmicu, zadovoljan i svojim nastupom, ali to je prošlost. Čeka nas još pored Osasune i kupa s Xativom u Madridu (18.12.), još jedna vrlo zahtjevna partija, u Valenciji (22.12.). Bilo bi idealno kad bismo ostvarili tri pobjede.

Još da u ponedjeljak u Nyonu kuglice odrede 'prihvatljivog’ takmaca u Ligi prvaka i onda mirno možete na tjedan odmora?

- Ha, govoriti o više ili manje prihvatljivim protivnicima je suvišno. Svaka momčad u osmini finala ima svoje ambicije i šanse, mogućnost da upravo u tom trenutku bude u najboljoj formi. Znam da možemo dobiti, čini mi se, sedam protivnika i da ćemo protiv svakog morati biti na razini Realova potencijala.

OK, ali između Bayera, Olympiacosa, Manchester Citya, Schalke 04, Arsenala, Zenita i Milana, složiti ćete se da su engleski suparnici najopasniji?

- Po kvaliteti svakako su City i Arsenal ispred drugih, pa ako bih mogao birati onda bi ih radije izbjegao u ovoj fazi Lige prvaka. No, istina je da sukladno ambicijama Reala, koji želi do kraja, moramo za taj cilj svakog protivnika pobijediti. Sve je to dakle relativno sa ždrijebom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 06:15