RIJEKA - DINAMO 0:0

MODRI U FINALU KUPA Rijeci poništen pogodak u festivalu crvenih kartona na prepunoj Kantridi

Rijeka nije uspjela postići gol i Dinamo na temelju rezultata iz prve utakmice ide dalje

Dinamo je preživio uzvrat na Kantridi te se plasirao u finale Kupa! Rijeka je odigrala mnogo bolju utakmicu od posljednje dvije, ali nije bilo dovoljno za rušenje Modrih koji su bili dobri u defenzivi, domaći gotovo da su prijetili samo udarcima izvana...

Zoran Mamić kazao je kako ga Kek ne može ničime iznenaditi, samo on, stoga, zna je li očekivao Vešovića lijevo te Anasa iza oporavljenog (?) Balaja. Ostalo je bilo predvidljivo čim se znalo da Leovac nema rupturu, udarac se “lako” riješi injekcijama i tabletama protiv bolova, makar pauzirao sve do - finala Kupa. Dinamo je istrčao u očekivanoj formaciji, ipak je odluka pala na trojicu stopera, a Soudani je čekao priliku s klupe.

Početak je bio vatren. Rijeka je na krilima naelektriziranih tribina krenula vrlo agresivno, s visokim pritiskom, Modri se na samom startu nisu snašli, trebalo im je nešto vremena za aklimatizaciju. Anas Sharbini doimao se tada raspoložen, a kada je tako, onda je jasno da je protivnička obrana u neprilikama, tko zna kako bi se utakmica odvijala da je Zebec pokazao na bijelu točku nakon kornera (4). A bilo je elemenata jer se Samardžićev dres uslijed potezanja Šimunovića rastegao poput plahte... U nastavku akcije neprecizno je zaprijetio Radošević.

Silni napadi Rijeke

Sredinom prvog dijela igra se razvodnila, akcije su se odvijale većinom između dva kaznena prostora, pokušaji Balaja (15) i Vešovića (17) bili su više za statistiku nego za Ježinu koji je, za razliku od Vargića, imao barem nešto posla. Dinamo je izgledao dosta lošije nego u proteklih 180 minuta, čileanski duo uz Pjacu u napadu nije uspio prenijeti težište pritiska na riječku trećinu travnjaka, Bijeli su osvajali dovoljno “drugih” lopti, vezna linija se uspjela othrvati Modrima koji nipošto nisu dominirali, no barem su do odmora sačuvali vlastitu mrežu.

A moglo je biti drugačije da je udarac glavom Fernandesa nakon sjajnog ubačaja Machada u 38. minuti nije išao točno iznad Vargića, ovako je riječki vratar uz pomoć grede uspio otkloniti opasnost.

Bila je to jedina reakcija domaće obrane koja nije bila na visini zadatka u prvih 45 minuta. No, prvotni cilj (još) nije ostvaren, Dinamo je bio poluvrijeme do finala, iako su Šimunović te Sigali izgledali “klimavo”...

Mlađi Mamić u svlačionici je ostavio nevidljivog Henriqueza, ušao je Soudani te brzo napravio više od Čileanca, zaprijetio s ruba 16-erca (48) te skupa s Pjacom (50) kreirao potencijalnu opasnost koju je upropastio Fernandes. Alžirac je odmah uletio u ulogu “jegulje”, Dinamo je zagospodario terenom, pa je Kek u 59. minuti poslije slabih udaraca Močinića i Anasa povukao prvi potez ( Tomasov umjesto Vešovića), utakmica se razbuktala, krenula je “artiljerija” (iz daljine Soudani 60. i Anas 63.).

U 67. minuti Machado je izveo udarac iz kuta, lopta došla do Soudanija koji na drugoj vratnici reagira malo presporo, očito ga je iznenadila šansa u kojoj se neočekivano našao. Kako je vrijeme odmicalo, rasla je nervoza pod stijenama Kantride, međutim, Rijeka nije stvorila ni stvarala izglednih prilika za postizanje pogodaka, pa je Kek morao posegnuti za Ivančićem, posljednjih 20 minuta odlučio je Slovenac zaigrati s dvije špice, nije više imao što čekati...

Zaleđe Ivančića

Rošada nije donijela ploda sve do 81. kada je Ivančić pospremio u mrežu odbijanac Ježine nakon udarca Leovca, ali Borut Križarić dignuo je zastavicu visoko u zrak. Prvi dojam kaže - opravdano! Vešović i Jugović mislili su drukčije i zaradili crvene kartone zbog prigovora nakon što su prethodno izašli iz igre. Pred kraj je pocrvenio i Leovac...

Posljednji potez bio je ulazak Mišića, ali ni to nije prošlo Rijeci i Keku za rukom... Dinamo ide u finale protiv Splita!

RIJEKA - DINAMO 0-0

Sastavi:

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Lešković, Samardžić, Leovac - Vešović, Radošević - Jugović, Močinić, Sharbini - Balaj

DINAMO: Ježina - Šimunović, Sigali, Taravel - Pinto, Ademi, Machado, Pivarić - Pjaca - Fernandes, Henriquez

Prijenos uživo!

Kraj utakmice!

90 +2. minuta - Leovac je dobio izravni crveni karton zbog prigovora kod sudaca, čini se da je sve gotovo na Kantridi.

87. minuta - Odlično je ubacio Ivančić na peterac, ali tamo nema nikog od igrača Rijeke.

82. minuta - Pjaca je mogao riješiti utakmicu i plasman u finale Kupa, ali puca pored gola!

81. minuta - Raspametio je Ivančić Kantridu kad je smjetio loptu iza mreže Ježine, ali je sudac opravdano označio zaleđe i odmah dao dva crvena kartona pričuvnim igračima Rijeke koji su 'malo oslobodili riječnik i gestikulaciju' u svojim prigovorima.

80. minuta - Radošević je stjerao Pjacu do korner crte i spriječio potencijalno opasan ubačaj.

73. minuta - Čim, je ušao u igru, Ivančić je opalio po golu s 20 metera, ali brani Ježina!

71. minuta - Izlazi Jugović, Kek uvodi Ivančića u igru.

70. minuta - Jugović je s lijeve strane ubacio na peterac, a Sigali po tko zna koji put izbacio loptu glavom ispred Ježine.

67. minuta - Soudani je loptom tražio Fernandesa na desnoj strani kaznenog prostora Rijeke, ali ovaj se ne snalazi najbolje pa potencijalna šansa propada.

62. minuta - Sharbini je dobro pucao s tridesetak metara od gola, ali pokraj vratnice!

61. minuta - Pobjegao je Soudani obrani Rijeke, ali je loše pucao s petnaest metera.

59. minuta - Za Rijeku s pljeskom izlazi Vešović, ulazi Marin Tomasov.

57. minuta - Udarac Machada iz slobodnog udarca završio je u živom zidu. Portugalac je stao u raskoraku prije izvođenja kao svoj sunarodnjak Ronaldo, ali pokušaj nije bio ni blizu orginalu.

53. minuta - Sharbini je s 18 metera pucao ravno u vratara Dinama.

46. minuta - Mamić je mijenjao na poluvremenu, umjesto Henriqueza iz svlačionice je na teren izašao Soudani.

Poluvrijeme: Rijeka je bila aktivnija momčad tijekom prvog dijela, pogotovo u prvih pola sata kad su maltene opsjedali kazneni prostor gostiju iz Zagreba. No, ta 'dominacija' bila je jalova te najbolji pokušaj poluvremena pripada 'Modrima' za koje je Fernandes glavom zatresao gredu nakon ubačaja Machada.

42. minuta - Sharbini je iz slobonog udarca dodao nisku loptu za Leškovića, ovaj pucao u blok, da bi odbijenu loptu Tomečak poslao preko gola Ježine.

41. minuta - Žuti karton za Taravela zbog prekršaja na Tomečaku na samom rubu kaznenog prostora.

38. minuta - Greda Fernandesa! Machado je ubacio s desne strane ,a Čileanac pogodio okvir vrata!

34. minuta - Žuti karton za Vešovića koji se rukometnim tehnikama poslužio pri štopanju lopte.

32. minuta - Brljao je Pjaca na dvadeset metara, driblao, namještao se na udarac i zatim uputio slabašni udarac koji Vragić hvata bez muke.

27. minuta - Nemilice napada Rijeka, ovaj put je ubacio Leovac za Sharbinija, ali obrana Dinama sve čisti bez problema.

25. minuta - Lukavi ubačaj Sharbinija vanjskom nogom iz slobonog udarca u kaznenom prostoru izbija obrana Dinama.

22. minuta - Odapeo je snažno Vešović as tridesetak metera, pokraj vratnice Ježine.

19. minuta - Ni pokušaj Tomečaka nije urodio plodom za Rijeku koja je još uvijek bez pravog udarca u okvir gola. Dinamo se pak i dalje brani...

17. minuta .- 'Nije beg Cicija', rekao bi Vešović pa je i on napucao loptu u tribine nakon prizemnog ubačaja iz kornera.

15. minuta - Balaj je volejom na ubačaj Tomečaka s desne strane razveselio neko dijete na tribinama s novom loptom. Ni blizu okvira gola...

15. minuta - Nakon početnog presinga Rijeke, igrači Dinama umrtvili su igru.

4. minuta - Agresivno je krenula Rijeka u utakmicu! Radošević je pucao s dvadeset metara, ali pokraj vratnice Dinama.

3. minuta - Sigali je uklizavanjem izbio loptu ispod Balaja na 18 metara, sudac se nije oglasio, a nije bilo ni potrebe za tim.

Utakmica je počela!

Kantrida je prepuna, preko 8000 ljudi došlo je podržati Rijeku u borni za finale hrvatskog Kupa!





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:24