BITKA ZA PROLAZ

MOBILIZACIJA U SEVILLI Emery poziva na oprez: 'Rijeka je odlična momča koju silno poštujem'

Utakmica je jednako važna i nama i njima - poručio je Emery koji neće moći računati na Krychowiaka

Drugom uzastopnom prvenstvenom pobjedom Sevilla se učvrstila na četvrtom mjestu Primere budući da je Valencia remizirala s Granadom, istom onom momčadi koju su Andalužani razmontirali s 5:1 u prošlom kolu. Ovog vikenda nisu bili toliko efikasni niti uvjerljivi, ali pogodak Carlosa Bacce u osmoj je minuti bio dovoljan za tri boda na Vallecasu kod Rayo Vallecana. Koliko je paklen taj Kolumbijac, govori brojka od 15 prvenstvenih golova ove sezone! Neymar i Bale imaju 14... Imat će posla riječka obrana.

Sevilla sada zaostaje sedam bodova za rekordnim Realom, pet za Barcelonom, a tri za Atletico Madridom. Tri konkurenta za osvajanje Lige prvaka su na vrhu ljestvice, a odmah iza njih protivnik kojeg Bijeli moraju pobijediti na Sanchez Pizjuanu ako žele prezimiti u Europi! Nemoguća misija? Čini se tako, međutim...

Dakle, uoči Rijeke je Unai Emery na travnjak poslao sljedeću postavu u formaciji 4-2-3-1: Beto - Coke, Pareja, Carrico, Figueiras - Krychowiak, Mbia - Reyes, Banega, Vitolo - Bacca dok su s klupe ušli Vidal, Gameiro te Arribas.

- Rayo igra kombinatoran, agresivan te napadački nogomet na nešto manjem travnjaku, ključno je bilo priviknuti se na te okolnosti. Čeka nas Rijeka, radi se o odličnoj momčadi koju silno poštujem. Utakmica je jednako važna i nama i njima - poručio je Emery koji vrlo vjerojatno neće moći računati na Krychowiaka zbog ozlijeđenoga gležnja dok su Iborra i Tremoulinas van stroja već neko vrijeme.

Dakle, kakva bi se Sevilla onda mogla suprotstaviti Rijeci, hoće li Emery štogod izrotirati, možda odmoriti za Eibar u nedjelju? Što se tiče obrane, osim četvorke protiv Raya u užem izboru su još Navarro i Arribas, a Krychowiaka bi na zadnjem veznom mogao zamijeniti Banega umjesto kojeg bi na mjesto polušpice uskočio Denis Suarez ili Gerard Deulofeu, a igrač Barcelone na posudbi komotno može odigrati i krilnu poziciju. Ta dvojica kombinirano koštaju oko 20 milijuna eura! Znanstvena fantastika iz riječkog rakursa. A pazite špice: Bacca, Gameiro, Aspas.

To se zovu slatke brige uoči ogleda s inferiornijim protivnikom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:12