MA KAKAV CUPER

Mladim igračima Hajduka treba Goran Vučević

Split, 071110. Stadion Poljud.Nogometna utakmica 14. kola 1. HNL.Hajduk - Zagreb.Na slici: trener Hajduka Goran Vucevic.Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunovic / CROPIX

SPLIT - Zar Hajduk stvarno ima toliko novca da može platiti Hectora Cupera? - začuđeno su se prije neki dan raspitivali kolege iz Grčke.

Naime, u poplavi kandidata za poziciju trenera Hajduka isplivalo je i ime poznatog argentinskog trenera koji je na vrhuncu karijere vodio milanski Inter, a danas je trener grčkog Arisa.

Na račun svojega minulog rada i bogatog CV-a (osim Intera, bio je trener Mallorce, Valencije, Betisa, Parme, reprezentacije Gruzije), 54-godišnji Cuper danas skupo naplaćuje svoje angažmane. Prema grčkim izvorima, s Arisom ima ugovor na još godinu i pol dana uz garantiranu plaću od 600.000 eura.

Za Hajdukove mogućnosti to je ipak previše. Priča o Hectoru Cuperu ostat će samo jedna od onih “morskih”, neostvarenih ideja.

Splićani više nisu u mogućnosti da troše velik novac, ni na trenera, ni na igrače. Zadnja skupa investicija bio je Talijan Edoardo Reja, za koga će sad svi reći da je bio pun pogodak, ali dok je radio na Poljudu, mnogi su se više bavili njegovim bankovnim računom nego trenerskim radom.

Možda bi u Hajduku opet posegnuli za strancem kad bi znali da će proći kao i s Rejom koji je stabilizirao momčad, napravio selekciju igračkog kadra te naposljetku donio Hajduku nekakvu odštetu od transfera u Lazio. Međutim, to nitko ne može garantirati, izvjestan je samo rizik i novčani trošak.

Logično je stoga da na Poljudu inzistiraju na ostanku Gorana Vučevića. Bez obzira na to što se on zasad odupire i ponavlja da će odraditi još utakmicu s Lokomotivom i onda se vratiti u Omladinsku školu.

Naravno da Vučević nije bez ambicija i u svim projekcijama za budućnost figurira kao najbolje dugoročno rješenje. Mlad je trener i pobornik Barcelonine škole nogometa koju bi želio preslikati u Hajduk. Odlično poznaje igrače, svlačionica ga voli, a na Poljudu upravo stasava plejada mladih nogometaša koji su na pragu dvadesetih godina te je za njihov razvoj i afirmaciju ključno da ih vodi trener koji će im pružiti povjerenje. Mladim je igračima važno da imaju kontinuitet kvalitetnog vođenja.

Vučević ima sve potrebne reference te je u prigodi da postane Hajdukov Pep Guardiola, koji je također stasao u omladinskom pogonu Barcelone iz koje je crpio svoje mlade adute. No, bitno je da u tom projektu dobije unisonu podršku klupskog vodstva i dovoljno vremena da provede svoje zamisli. U protivnom, opet ćemo na Poljudu gledati “trenerski vrtuljak” u kojem se treneri mijenjaju nakon jednog ili dva poraza. A takva politika nije donijela ništa dobroga.

Lovre Kalinić

20 godina - rođen 3. travnja 1990.

pozicija - vratar

ukupno nastupa za Hajduk - 0

bivši klubovi - Junak i Novalja (posudba)

Matej Jonjić

19 godina - rođen 29. siječnja 1991.

pozicija - obrambeni

ukupno nastupa za Hajduk - 4

bivši klub - Zadar (posudba)

Goran Jozinović

20 godina - rođen 27. kolovoza 1990.

pozicija - obrambeni

ukupno nastupa za Hajduk - 14

bivši klub - Zadar (posudba)

Franko Andrijašević

19 godina - rođen 22. lipnja 1991.

pozicija - vezni

ukupno nastupa za Hajduk - 4 (1 gol)

Dinko Trebotić

20 godina - rođen 30. srpnja 1990.

pozicija - vezni

ukupno nastupa za Hajduk - 14 (1 gol)

bivši klub - Rudeš (posudba)

Mario Tičinović

19 godina - rođen 20. kolovoza 1991.

pozicija - vezni

ukupno nastupa za Hajduk - 45 (4 gola)

klub - Karlovac (posudba)

Tonći Kukoč

20 godina - rođen 25. rujna 1990.

pozicija - vezni-napadač

ukupno nastupa za Hajduk - 1

bivši klub - Istra (posudba)

Ante Vukušić

19 godina - rođen 4. lipnja 1991.

pozicija - napadač

ukupno nastupa za Hajduk - 54 (23 gola)

Duje Čop

20 godina - rođen 1. veljače 1990.

pozicija - napadač

ukupno nastupa za Hajduk - 47 (17 golova)

bivši klub - Nacional (Portugal)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 03:17