NOVI GOLGETER

Mladi Ivan Santini donio tri boda Zadru

Konačnim ishodom ispunjena je želja Dalibora Zebića koji je u najavi utakmice poželio pobjedu koja bi njegovoj momčadi donijela željeni mir
 Andrija Lučić / Cropix

ZADAR - Konačnim ishodom ispunjena je želja Dalibora Zebića koji je u najavi utakmice poželio pobjedu koja bi njegovoj momčadi donijela željeni mir. Ali je dvoboj s Varteksom ponudio novoga Zadrova golgetera mladog Ivana Santinija!

Prilično sigurnom i nadasve čvrstom igrom u kojoj se moglo vidjeti zanimljivih napadačkih akcija, na kraju krajeva i dva pogotka, zadovoljili su gledatelje. Varaždinci nikad nemoćnije nisu izgledali neuvjerljivije, gotovo bez prave prigode kojim bi se ugrozilo zadarskog vratara.

Jedan pogodak u mreži gostiju nije realna slika iz prvoga djela, jer se Zadar nametnuo s nekoliko zrelih prigoda koje su morali realizirati. Nakon što je Želimir Terkeš u 12. minuti propustio zatresti mrežu, jer se našao oči u oči s Denisom Krklecom, međutim, Varaždinca je lopta pogodila u tijelo. Nedugo iza toga „miris gola“ osjetio se nadaleko, najprije je Jure Jerbić udarcem glavom uzdrmao gredu, odbijenu loptu na isti način dohvatio je Ivan Santini, ali je Krklec izvadio iz gola.

Korner je izvrsno izveo Ivan Ćurjurić, iznad svih skočio je Santini i doslovce je zakucao u mrežu! Slavlje je platio žutim kartonom!

Što su napravili gosti? Svega jedan ozbiljniji udarac kojeg je prema zadarskim vratima uputio Saša Hojski i to na otvaranju utakmice. Gotovo isti scenarij za povećanje vodstva, ponovno je Terkeš imao čistu prigodu, odlično je odradio posao, ali se Krklec istaknuo obranom.

Onda je stigla nova lopta s desne strane, skočio je Santini, pucao glavom i postao zvijezda! Pljeskalo mu se kad ga je u 59. minuti na klupu pozvao Dalibor Zebić. Mogao je pljesak zaraditi i Terkeš, ali je na isteku utakmice ponovno slabo reagirao u izglednoj prigodi.

Zadar - Varteks 2-0 (1-0)

Sudac: Jurica Mihalj ( Velika Mlaka) 6,5 ;pomoćnici: Igor Krmar (Zagreb) i Andrija Olujić (Zagreb) Žuti kartoni: Santini, Bilaver, Mitrović, Ćurjurić, Ježina, Mršić (Zadar), Škvorc, Krklec (Varteks) Crveni karton: Strijelci: 1:0 Santini (15), 2:0 Santini ( 54) Igrač utakmice: Ivan Santini Stadion u Stanovima

Zadar: Ježina - Jonjić 6,5 Skočibušić 6 Puljić 6,5 Bilaver 6,5 (od 78. Maruna -) Surać 6,5 Ćurjurić 6,5 Jerbić 6 (od 38.Mitrović 6) Mršić 6,5 Terkeš 6 Santini 7 (od 59.Šaranović 6)

Varteks: Krklec 5,5 Tkalčić 5 Škvorc 5 Ivančić 5 Šimek 5 Prahić 5 (od 72.Vuk - ) Jagačić 5 (od 46.Brezovec ) Hojski 5 Conjar 5 (od 61.Golubar 5 ) Mujanović 5 Smrekar 5

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:05