IVO ŠUŠAK

Mateo može igrati ravnopravno sa seniorima

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija (do 21), koja se u Međugorju priprema za kvalifikacijski start s Gruzijom, dodatno je pomlađena 17-godišnjim Kovačićem
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - U interesantnoj utakmici u Varaždinu nije samo potvrdio svoj talenat, nego je pokazao i da se u igri može nositi ravnopravno sa seniorima - pohvalio je Ivo Šušak Dinamova vezista još uvijek kadetskog uzrasta, Matea Kovačića (17), kojeg je dan ranije pozvao u U-21 vrstu umjesto ozlijeđenog (skočni zglob) Franka Andrijaševića.

Izbornik naše mlade reprezentacije će na pripremama za dvoboj s Gruzijom (Dugopolje, 3. lipnja, 16.00) u Međugorju na raspolaganju imati 20 igrača i trojicu vratara, Delač će se priključiti nakon što u Umagu završe kvalifikacije U-19 vrste, a Vujičević (VVV Venlo), Kelić (Slovan Liberec) i Ozobić (Spartak Moskva) nakon posljednjih utakmica svojih klubova. Lendrić (Zrinjski) će trenirati u Međugorju, ali će u subotu nastupiti za klub u zadnjem prvenstvenom kolu kako bi možda ponekim pogotkom sačuvao status najboljeg strijelca Premijer lige BiH. Teoretski, moguć je i povratak Vukušića i Vrsaljka iz A-vrste...

- Ne računamo na momke koji su kod Slavena Bilića, ali ćemo se razveseliti ako nam se priključe - naglasio je Šušak, koji će ovisno o tjelesnom stanju igrača na kraju sezone sa svojim pomoćnikom Gordanom Ciprićem sastaviti posebne treninge. Posebno je Šušak pohvalio Petra Sliškovića (Mainz), koji je u Zagrebu od ponedjeljka trenirao s NK Zagrebom i svojim kolegama Pavlovićem i Šovšićem, dakako, pod paskom Ciprića, inače pomoćnog trenera Zagrebaša.

- Imat ćemo dovoljno vremena i idealne uvjete i za pojedinačnu i za momčadsku pripremu.

Iako tek slijedi detaljna analiza mladih Gruzijaca, koje vodi trener koji je bio Šuškov pomoćnik dok je naš stručnjak vodio gruzijsku A-reprezentaciju, naši ne bježe od uloge favorita:

- Gruzijci preferiraju čuvanje lopte i igru od noge do noge, no taktički poznajem njihova izbornika, nije tip koji će srljati. Mi se moramo postaviti kao favoriti, jer tri boda na startu skupine u kojoj je samo osam utakmica mogu biti kapitalni - poručio je Šušak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 08:58