AGUERO SELI NA KLUPU

MARTINA NE BRINE HRVATSKA Važnije mu je kako će izgledati Messi i Tevez

Veliki mi je gušt igrati s Leom, jedva čekam da protiv Hrvatske budemo zajedno na terenu, kaže Tevez

Pred londonskim Radissonom čekale su ga kamere i novinari. Carlos Tevez definitivno je najveća priča aktualnog argentinskog trenutka. Vratio se u reprezentaciju nakon tri godine, pritom prošlog vikenda zabio za Juventus u stilu Diega Maradone. Veliki povratak. U Londonu je Carlos Tevez potpuno iz kadra i s naslovnica istisnuo sve ostale. Pa i Lea Messija. Zapravo, on i Messi, to je glavna priča, novi tandem za Argentinu, čiji izbornik Tata Martino ima velike planove u budućnosti. Mediji su prepuni fotografija s treninga, Messi i Tevez jedan do drugoga, smiju se, dobro su raspoloženi. Poruka jasna da jasnija ne može biti; novi početak, eto, trebao bi se obilježiti baš protiv “krnje” Hrvatske.

Davno se pisalo i govorkalo da Tevez i Messi baš nisu obožavatelji jedan drugoga, glasine su išle i tako daleko pa su Messija optužili da je on kriv što bivši izbornik Sabella nije zvao Teveza u reprezentaciju. No, puno su puta to svi demantirali, a ove su fotografije, valjda, konačna potvrda.

- Svakome je jasno, pa nismo idioti, da nije bilo vrijeme za moj odlazak iz reprezentacije, međutim, tako je ispalo. Sad sam se vratio, u mojim godinama to doživljavam kao veliku nagradu. Znam da neće biti lagano izboriti mjesto u momčadi, ali važnije je da smo svi zdravi i da pobjeđujemo - rekao je 30-godišnji Carlos Tevez po dolasku u hotel, a potom i nahvalio Lea Messija.

- Rekao sam, ne jednom, da je on broj 1, najbolji igrač na svijetu. Veliki mi je gušt igrati s njim, jedva čekam da protiv Hrvatske opet budemo zajedno na terenu - rekao je Tevez.

Argentinska javnost, za razliku od talijanske u slučaju Balotelli, velikom većinom odobrava Martinov potez i poziv Carlosu Tevezu. Međutim, najveća enigma je sad kako će Martino rasporediti minutažu Tevezu, Agüeru i Higuainu. “Problem tri devetke”, tako to nazivaju Argentinci, naglašavajući da od njih trojice može igrati samo jedan. Ako je već, razmišljaju, pozvao Teveza, sigurno zna da nije uputno držati ga previše na klupi, obzirom na njegov karakter. Pa, nije se vratio da sjedi na klupi... To znači da bi na klupu mogao preseliti Agüero! Koji je također u vrhunskoj formi, najbolji je strijelac Premiershipa.

- Utakmice protiv Hrvatske i Portugala otkrit će kojim putem ide Martino, kako razmišlja i tko je od njih dvojice bliži startnoj postavi u skorim kvalifikacijama - pišu Argentinci, koji se i ne bave Hrvatskom. Martino diše slično...

- Oduvijek pokušavamo razmišljati samo o nama, o našoj igri i našim rezultatima, a tek onda o suparnicima.

Argentinci su zaključili da će s druge strane biti B-momčad Nike Kovača, ali nije im važno. Jedino što ih zanima jest kako će nakon tri godine na travnjaku Tevez tjera Agüera na klupu?!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:17