IMPRESIVNI DEBI

MARCELO OPRAVDAVA MILIJUNE Roberto Mancini u Brozoviću dobio novog redatelja Intera

Brozović je u izvještaju Gazzette bio najbolje ocijenjeni igrač Intera u utakmici protiv Napolija
NAPLES, ITALY - FEBRUARY 4 : Marcelo Brozovic of Internazionale in action during the TIM CUP match between SSC Napoli and FC Internazionale at the San Paolo Stadium on February 4, 2015 in Naples, Italy. (Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)
 Getty Images / 2015 Getty Images

Je li Roberto Mancini barem pronašao redatelja? Pitanje postavljaju talijanski novinari zaintrigirani partijom Marcela Brozovića koji je u Napulju prvi put u komadu odradio 90 minuta za Inter.

Bilanca Mancinijeva hektičnog šopinga u siječnju nakon gostovanja na San Paolo stadionu postaje gotovo tragična, momčad mu je poražena treći put uzastopce, oprostila se od talijanskog kupa, ali možda je na tom putu pronašla playmakera u Brozovićevoj figuri.

22-godišnjak je u srijedu igrao racionalno i hladnokrvno, s puno inicijative u građenju napada te vrlo odgovorno u zidanju obrambenog bloka.

Kao pilići

Premda biste u toj ulozi očekivali Matea Kovačića, on je ovaj put ostao na klupi odakle je gledao kako mu suigrač iz reprezentacije povlači uzde momčadi u koju se praktično jučer spustio padobranom. Interov nogomet vrtio se oko Brozovića što nije promaklo izvjestitelju “Gazzette”, koji ga je proglasio najboljim igračem momčadi i počastio visokom ocjenom (6,5) za talijanske standarde.

“Igrači mi se ponašaju kao pilići”, jadikovao je Mancini nad jeftinim pogotkom primljenim u sudačkoj nadoknadi, ali usput je priznao da je s Brozovićem dobio stabilan ritam. Momčad nije oscilirala ili nestajala s terena, što je Interova kronična boljka ove sezone. Kontinuiranom pas-igrom dolazila je u zonu udarca, Icardi je pogodio vratnicu, Brozovićeva bomba sa 25 metara fijuknula je pored vratnice, baš kao i Guarinova, a Hernanesovi pokušaji završavali su u bloku. Uz malo sreće meč se mogao okrenuti naglavce.

Dobre vijesti za Kovača

Sljedeća prilika za popravljanje dojma je za vikend protiv Palerma ( Jajalo). Hoće li Brozović i Kovačić početi utakmicu? Doznajemo da Mancini karte igračima otkriva tek nakon doručka na dan utakmice...

Ne baš glavnu, ali dobru rolu u Napolijevu dresu odradio je Ivan Strinić ispod čijeg nadzora Xerdan Shaqiri niti jednom nije “zapalio” u ozbiljnu priliku. Dobre vijesti za Niku Kovača..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 04:55