ODLUKA U DERBIJU

Mancini 'pili naopako': Prvak? Vjerojatno United!

Nema ni pritiska na njima jer su se bezbroj puta našli u ovoj situaciji, a nama je to novo - kaže strateg Građana

Manchester City, za razliku od gradskog rivala, uspješno je odradio svoj posao u 35. kolu Premiershipa. “Građani” su kod Wolverhamptona upisali tri boda (2-0; Agüero 27, Nasri 74) i gurnuli domaćina u drugu ligu.

Unatoč dobrom rezultatu i činjenici da im mnogo toga ide na ruku, do kraja prvenstva trener Cityja Roberto Mancini i dalje “pili naopako”. Talijan je još početkom mjeseca izjavio kako je utrka završena. Novinari su ga u nedjelju pitali hoće li United svejedno biti prvak, a Mancini je uzvratio:

- Vjerojatno. Na vrhu su, imaju tri boda prednosti i dvije lakše utakmice (Swansea i Sunderland, op. a.). Nema ni pritiska na njima jer su se bezbroj puta našli u ovoj situaciji, a nama je to novo - kaže strateg Građana.

Zapravo, City će sam odlučivati o svojoj sudbini. U sljedećem kolu na svom Etihadu dočekuju United u dobroj formi (tri pobjede zaredom), i u slučaju pobjede bodovno bi se izjednačili sa susjedima. O prvaku odlučuje gol-razlika, a kako je šeikova igračka u boljoj poziciji po tom pitanju, lako je pretpostaviti da će u slučaju dvije preostale pobjede (Newcastle u gostima i QPR kod kuće) uzeti prvi naslov prvaka od 1968.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 16:33