KATASTROFALAN START

MANČESTERSKA DEPRESIJA Pellegrini tješi navijače na Etihadu, Moyes širi defetizam na Old Traffordu

 AFP

Oba su pala! Premier liga zapliće se na neočekivan način. Život nakon Sir Alexa teži je nego što je itko mislio, Manchester United u šest kola ima samo sedam bodova, najlošiji učinak od 1989. Skupa pojačanja nisu gurnula susjedni City na vrh trkača za njegovom krunom, ekipa Manuela Pellegrinija poražena je od Aston Ville...

Najzvučniji, i lani izravni rivali za prvo mjesto, klubovi za koje se držalo da bi u ovom prvenstvu uz Chelsea trebali rješavati pitanje titule, demonstriraju ozbiljne slabosti koje se očituju u engleskoj ligi, a vrlo zanimljive utakmice čekaju ih i u Ligi prvaka.

Manchesterska depresija jače je zahvatila Old Trafford jer Cityju raspoloženje još drži 4:1 trijumf u derbiju s kojim imaju tri boda više na tablici i vedrije poglede. Čileanski stručnjak je rekao "Siguran sam da smo i dalje u utrci za titulom prvaka", što je zapravo bilo suvišno govoriti nakon samo šest kola, pogotovo jer zaostatak za vodećim Arsenalom je tek pet bodova. A Topnici već duže nisu postojana kvaliteta.

I Alexu Fergusonu događalo se da doživi šok, i njemu su manji klubovi znali odnijeti tri boda iz kuće, istina rijetko, ali kakav je to bio stručnjak, mag i frajer! Pročitajte ovu izjavu menadžera Manchester Uniteda:

- Za osvojiti Ligu prvaka morate imati 5-6 igrača svjetske klase. To imaju Bayern, Barcelona, Real... Mi nemamo".

Jeste li navikli na Sir Alexa s takvim stavom? David Moyes donio je na Old Trafford tragove defetizma koji tamo desetljećima nisu stanovali, ili možda poglede iz malog kluba, kakav je Everton u kontinentalnim razmjerima. Otkako Moyes vodi Crvene vragove njihova momčad, iako nitko bitan nije otišao, a angažiran je Fellaini djeluje slabije, klub je izgubio autoritet i kod protivnika i kod sudaca, a to uopće nije bezazleno. Tome nije zgorega pridodati da tijekom ljeta niti jedan od igrača koje su primarno željeli nije bio vruć za dolazak. Tako niti naš Luka Modrić . Već su mnogo izgubili Fergusonovom "abdikacijom".

- Zabrinut sam jer nismo dobro igrali - priznao je Moyes nakon 1:2 s West Bromwich Albionom koji se na tom stadionu osladio prvi put od 1978. godine. Ali inzistira da im se ne smije ovog časa suditi.

- Svakome se događa da ima loše rezultate, no bitno je kako se nosite s time. Mi ćemo krenuti dalje i gledati prema sljedećoj utakmici. Postoji mnogo susreta i bit će mogućnosti da se sve popravi.

Old Trafford je u subotu zviždao. To je iznimna situacija. Davidu Moyesu. Koliko će mu još dati kredita? On nema najbolju ekipu u Europi, ali trenira aktualnog prvaka Engleske koji je do naslova došao vrlo uvjerljivo. Posjeduje Rooneya, Van Persiea i niz kvalitetnih igrača. Da je stigao u neki drugi klub već bi mu radili o glavi. Ovdje zacijelo neće zbog iskustva s Fergusonom, koji ga je uostalom i odabrao za nasljednika.

Manuel Pellegrini poraz u Birminghamu stavio je u kategoriju "dogodilo se i neće se ponoviti".

- Koštalo nas je pet minuta ludila.

Eh, to pogotovo vrijedi za treći pogodak domaćina, asistent je bio vratar Guzan koji je ispucao loptu, a Nastasić i Kompany "smotali" su se kao balavci, Weimann je htio-ne htio došao sam pred vratara.

- To je specifičnost Premier lige, možeš izgubiti od svake momčadi jer manje su razlike u kvaliteti između vrha i dna nego drugdje u Europi. Frustriran sam zato što smo imali utakmicu pod kontrolom. Nismo se opustili, nije nam pristup bio drukčiji nego s Unitedom protekli tjedan - kazao je trener.

Kad je dvojbac s najmoćnijim kadrom neuvjerljiv, šanse rastu i drugima. Čini se da nas čeka jako napeta i zanimljiva Premier liga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 23:24